Bijeli u Gruziji love minimalni zaostatak

Splićani se hrabre, optimistični su, vjeruju u prolaz i to je dobro, jer ako ne vjerujete u uspjeh onda vam se on sasvim sigurno neće ni dogoditi, piše Jutarnji.hr.

Hajduk igra protiv tradicije jer "bijeli" nikad nisu u Europi prošli dalje nakon što su izgubili prvu utakmicu na domaćem terenu. Ova mlada momčad koju vodi trener Igor Tudor ima puno motiva da se pokaže u najboljem svjetlu.

Gruzijci nisu primili gol

Gruzijce smo upoznali. Oni su dojučer bili nepoznanica, potpuni anonimci, iako je to klub koji drugu sezonu igra na europskoj sceni. Stručnjaci su čak ustvrdili da se radi o potencijalnom iznenađenju ovogodišnje Europske lige.To nije prazna priča, jer Dila Gori - klub koji je prije toga jedino iskustvo u Europi imao u Intertoto kupu davne 2004. godine - prošle je sezone eliminirao danski Aarhus te ciparski Anorthosis, a portugalski Maritimo zaustavio ih je na vratima Europske lige. Ovog ljeta Gruzijci su nokautirali danski Aalborg BK (3-0) pa su na Poljudu slavili protiv Hajduka (1-0). Dosad nisu primili gol.

- Neću mijenjati svoj plan igre. Gledat ćemo kako ne primiti gol, a onda ćemo tražiti svoju šansu iz protunapada. Mi smo pragmatični, naš glavni cilj je da prođemo dalje i borimo se za mjesto u skupini Europske lige - najavio je trener gruzijske momčadi Giorgi Derdaviani.

Jasno je što se od Gruzijaca može očekivati, ističe i Ivo Šušak koji je otputovao s hajdukovcima u Tbilisi.

- Ne može Dila Gori niti puno drugačije igrati nego što su igrali na Poljudu. Opet će se braniti i čekati šansu iz kontre. Što se tiče Hajduka, teško da se može ponoviti onakva utakmica. Hajduk je nesretno primio gol, a nije realizirao nijednu od niza dobrih šansi koje je stvorio. Vjerujem da će Gruzijci doma igrati još čvršće. Oni su nogometno talentirana nacija, znaju igrati, ali i folirati i čuvati rezultat - komentirao je Šušak.

Kouassi želi igrati

Loš teren na Poljudu bio je hendikep za Hajduk. Šušak kaže da u Tbilisiju Splićane očekuju idealni uvjeti što se tiče terena. Ne vjeruje da će stadion biti ispunjen. Nije to Dinamo, nego Dila Gori.

Tudor je prisiljen napraviti promjene u sastavu jer ne može računati na Jozinovića pa će na lijevom boku zaigrati Vršajević. S momčadi je otputovao i Kouassi, iako se govorilo da je njegov nastup pod upitnikom.

"Jean, jesi li spreman?", pitao je na aerodromu Kouassija Brbić. "Naravno! Igrat ću sto posto", uzvratio je Kouassi.