Bez milosti: Messiju prijeti zatvor?!

Lionel Messi, FC Barcelona, Lionel Messi, nogomet, valencija, primera, nogomet, Atletico Madrid, barcelona, messi, Lionel Messi, Jorge Messi, utaja poreza, FC Barcelona, problemi, Lionel Messi
Kako piše španjolski As, Messijeva žalba je odbijena uz objašnjenje da je kapetan argentinske reprezentacije morao biti svjestan aktivnosti svog oca Jorgea Messija, koji mu je ujedno i menadžer i brine se za njegove financije.

Podsjećamo, četverostruki najbolji svjetski nogometaš i njegov otac optuženi su za prijevaru vlasti i utaju od 4.16 milijuna eura. Iako su obojica negirali krivnju, sud ih sumnjiči da su koristili tvrtke u Belizeu i Urugvaju kako bi prodali prava na korištenje Messijeva imena, a samim time i izbjegli porezne obveze u Španjolskoj. Cijeli slučaj datira iz perioda između 2007. i 2009. godine. U kolovozu je Jorge Messi poreznim organima uplatio pet milijuna eura, visinu navodnog duga, plus kamate. Neto plaća njegovog sina u Barceloni iznosi 16 milijuna eura, dok od sponzora diljem svijeta godišnje zaradi multimilijunske svote.

Prema najgorem mogućem scenariju obitelj Messi morat će platiti kaznu od 21 milijuna eura. U teoriji je moguća je i zatvorska kazna za obojicu i to jednogodišnja uvjetnog tipa.