Bez golova u derbiju kola: Željezničar i Široki podijelili bodove

zeljo-siroki-kup
Susret je završen rezultatom 0:0.

U 15. minuti susreta vidjeli smo prvi ozbiljniji pokušaj jedne ekipe na susretu. Baša je centrirao, ali je Graovac uklizao i zaustavio loptu. Plavi prijete u 21. minuti susreta. Blagojević je centrirao, Kajkut šutirao glavom, ali samo preko prečke gola Bilobrka.

U 25. minuti pokušava Zec, ali njegov udarac odlazi pored gola gostiju. Plavi prijete u 41. minuti utakmice. Kajkut je propustio loptu Zebe koji se nakon driblinga dobro namjestio, ali je šutirao direktno u Bilobrka.

U 48. minuti susreta prilika za goste. Šutirao je Josip Ćorić, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Željezničar prijeti u 60. minuti utakmice. Zeba je proigrao Kajkuta koji pronalazi Zeca, ali napadač Plavih nije uspio šutirati.

Željezničar još jednom prijeti u 73. minuti utakmice. Asim Zec je šutirao preko gola nakon solo prodora. Široki Brijeg je u 82. minuti pogodio prečku. Čabraja je sjano uposlio Menala, ali je okvir gola zaustavio mladog fudbalera gostiju.

Samo minutu kasnije Barišić snažno šutira iz slobodnog udarca, a Kjosevski brani. Željezničar je u 89. minuti ostao sa deset igrača. Drugi žuti karton nakon prekršaja nad Wagnerom dobio je Graovac. Ostalo je bez golova do kraja utakmice.

Radio Sarajevo.ba