Bevanda: Ovime nas zbog dobrih igara pokušavaju destabilizirati

NK Široki Brijeg

Europske  nogometne i civilne vlasti navodno sumnjaju u namještanje utakmice prvog pretkola Europske lige između Olimpije i Širokog Brijega, tvrdi njemačka televizijska kuća ARD.

Riječ je o prvom dvoboju održanom 1. srpnja u Sloveniji, a nadležna je međunarodna agencija za praćenje nepravilnosti u sportskom klađenju dobila dojavu da je na azijskim kladionicama na pobjedu bosanskohercegovačkog predstavnika uplaćena ukupna svota od četiri milijuna eura, piše večernji list.

- Ako je bilo ikakvih nepravilnosti, neka istraže i sankcioniraju. Utakmica nije bila namještena niti je itko iz našeg kluba o tome uopće razgovarao, kazao nam je tajnik NK Široki Brijeg Josip Bevanda.

Široki Brijeg je u gostima slavio 2-0, da bi nakon uzvrata tjedan dana kasnije u drugo pretkolo otišao s ukupnom 5-0 pobjedom. U drugom pretkolo protiv bečke Austrije Širokobriježani su trebali biti autsajderi, ali su odigrali odličnih 2-2 u austrijskoj prijestolnici.

- Ne samo da imamo odličan rezultat iz prve utakmice, nego smo im i održali lekciju iz nogometa, smatra Bevanda, a uvlačenje svoga kluba u namještanje utakmica smatra pokušajem destabilizacije kluba i momčadi uoči uzvratne utakmice 2. pretkola Europske lige, ali udara na Široki Brijeg, ima čak i iz matičnog nogometnog saveza tvrdi Bevanda.

 

Piše: Velimir Begić/VLM