Bešlija: Vrijeme je za duplu krunu

FK Željezničar, Europska liga, FK Željezničar, Mirsad Bešlija

Jedan od igrača koji je dao ogroman udio u tome da i minula godina bude veoma uspješna na sportskom planu je kapetan, najiskusniji i jedan od najboljih igrača Željezničara Mirsad Bešlija.

Bešlija je ponovo svojim iskustvom, borbenošću i znanjem u velikom dijelu godine bio ona ključna prevaga na Željinu stranu. Kapetan jesenjeg prvaka prenio je za klubsku stranicu fkzeljeznicar.ba svoje viđenje godine koja je na izmaku:

"Bitno je da smo prošlo prvenstvo završili sa trofejom. Sjajne igre u Kupu BiH okrunili smo fantastičnom pobjedom u Zenici gdje smo i podigli trofej namjenjen pobjedniku. Sezonu smo završili na trećem mjestu, ali to je bilo najmanje važno. U žrijebu za europske utakmice nismo imali sreće. Ipak, uspjeli smo svladati i proći mnogo bogatijeg protivnika i od nas i napravili taj jedan mali iskorak", kazao je Bešlija.

Pred sezonu 2011/2012 Željo je ušao pojačan sa nekoliko zvučnih pojačanja, ali start sezone nije bio onakav kakav su planirali u plavom taboru:

"Loše smo počeli sezonu, ali istina pratio nas je niz nevjerovatnih pehova. Primali smo golove kakvi se jednom godišnje viđaju u našoj ligi. Ipak, smogli smo snage i vratili se u željenu formu. Na kraju smo napravili sjajan niz i konačno zauzeli poziciju koja nam i pripada i planiramo tu ostati do kraja sezone", ističe Željin kapetan u razgovoru za fkzeljeznicar.com.

U drugom dijelu, Plavi imaju visoke ciljeve.

"Kao što sam i rekao, planiramo ostati na ovoj poziciji. Igramo na dva fronta i trudit ćemo se da doguramo do kraja u oba natjecanja. Imamo dobru i zrelu momčad i mislim da je vrijeme da osvojimo duplu krunu. Nakon šampionske titule i prvaka Kupa, vrijeme je da oba trofeja objedinimo", rekao je Mirsad Bešlija, koji je iskoristio priliku da svim navijačima Željezničara, kao i ostalim građanima BiH poželi sretnu Novu godinu.