FOTO  Berislav Miloš: Zrinjski će uz pomoć Ultrasa dobiti Velež

berislav miloš
...nogometaša koji su obilježili dosadašnje derbije. Jedan od njih koji to svakako zaslužuju jeste Berislav Miloš. Berislav je prvi strijelac u novijoj povjesti u Gradskim derbijima. Podsjećamo prva utakmica u kojoj su se sastali HŠK Zrinjski i FK Velež bila je ona odigrana u Sarajevu 2002. godine. Utakmica je završila rezultatom 2:2, a strijelac prvog, ali i drugog pogotka na utakmici bio je tadašnji nogometaš HŠK Zrinjski Berislav Miloš.

Za dva dana nas čeka novi derbi, i ovo je idealna prigoda za razgovor sa Berislavom.

Kao prvo gdje je i što danas radi Berislav Miloš?

Živim u obiteljskoj kući u Uskoplju, oženjen,i mam sina Leona. Radim u jednoj firmi, Tom-tvornica obrade metala.

Možeš li se vratiti u vrijeme kada si igrao za Zrinjski, pa nam reći kako si uopće došao među Plemiće?

Uvijek mi se drago prisjetit i naravno posjetiti Mostar. Moja igra u Slogi Uskoplje, gdje sam tri godine zaredom bio drugi strijelac u Ligi Herceg-Bosne, dovela me u tu poziciju da me Zrinjski pozove u svoje redove.

Što ti je u sjećanju ostalo iz vremena kada si igrao za Zrinjski?

U to vrijeme sjećam se prvenstveno dobrih utakmica, dobre atmosfere u Klubu, dobrih igrača koji su u to vrijeme igrali, kao i samih navijača koji su me jako dobro prihvatili i bodrili. Najviše mi je ostalo u sjećanju kad smo se zezali u svlačionici, i kada sam jednom od igrača rekao da ga ostali zezaju (ma pusti vidis da te lilaju-u Bosni za zezanje), a na sljedećoj utakmici pojavio se veliki transparent Trica -lilni ga, misleći na gol da postignem. Zatim su tu utakmice koje su hajmo reći obilježile moj nogometni uspon.

Ostat ćeš upisan u povijest kao nogometaš koji je u novijoj povijesti postigao prvi pogodak u Gradskom derbiju. Možeš li nam opisati kako si se ojjećao tada?

To je teško za opisati, osjećaj nevjerojatan, prepun emocija, ugodan i jednom rječju neopisiv.

Sem te utakmice možeš li još neku izdvojiti kao najdražu u dresu Plemića?

Naravno da mogu, bilo ih je dosta, ali recimo jedna od njih je prvi izlazak Zrinjskog u povijesti u Europu, Inter Toto Kup protiv Frolunde (Švedska) u kojoj sam postigao pogodak u Mostaru. Također i utakmica prije , protiv Đerzeleza, kada smo izborili plasman u Europu.

Da li si danas u kontaktu sa svojim suigračima iz momčadi Zrinjskog?

U kontaktu sam s nekolicinom, s ponekima više, neke samo vidim u prolazu kad se sretnemo.

Pratiš li igre Zrinjskog, i možeš li možda podvući neku paralelu između momčadi kada si ti igrao i ove danas?

Pa pratim igre Zrinjskog, ali mislim da je Zrinjski iz tih godina kad sam ja igrao bio jača i kompletnija ekipa od današnje ekipe, iako ova momčad ima dobre rezultate zadnjih godina. Ujedno im čestitam na svim titulama koje su osvojili.

U subotu je Gradski derbi. Koja je tvoja prognoza?

Zrinjski je trenutno jača ekipa od Veleža, i moje mišljenje je da će dobit tu utakmicu uz pomoć svojih vjernih navijaća Ultrasa.

Evo za kraj neka poruka našim čitateljima i navijačima Zrinjskog?

Želim sve najbolje igračima i navijačima. Danas u Zrinjskom igraju i moji sugrađani ( Crnov i Tirić), pa se i kod nas u Uskoplju dosta prati uspjeh Plemića.

HERCEGOVINA.info