Bencun: “Ozljeda me neće baciti u depresiju, vraćam se na derbiju u Maksimiru!”

Marko Bencun, Hajduk, Međugorje, Hajduk, Marko Bencun, Marko Bencun, Hajduk, Dinamo, Marko Bencun, Hajduk
Ne, nisam razočaran, niti ću zbog ove ozljede pasti u depresiju. Tijekom utakmice osjetio sam bol u stopalu, ali nisam tome pridavao osobitu važnost. Međutim, kada se ozljeda ohladila, u četvrtak ujutro sam poslan na pregled i ustanovljena je fraktura. Nažalost, navikao sam na ozljede. Bilo je i puno težih dana u karijeri - poručio je Bencun i dodao:

- Vratit ću se do derbija s Dinamom.

Maksimirski derbi na rasporedu je 1. prosinca, a do tog susreta Hajduk na programu ima tri prvenstvena dvoboja, a ovisno o suparniku u četvrtfinalu Kupa (ako ne budu Rijeka ili Dinamo) imat će i još jedan susret tog natjecanja. U svakom slučaju Bencuna neće biti u dvobojima s Belupom, Istrom i Osijekom.

Prvi strijelac Hajduka ove jeseni morat će izbivati s travnjaka do kraja studenoga. Nastradao je u kup-susretu s Vinogradarom, u trenutku kada je učinkom postao glavni igrač Bijelih zabivši pet zgoditaka u tri utakmice odigrane u rasponu od samo 10 dana. Baš kada je tržišna cijena Bencuna počela rasti...

- Za Bencuna postoje tri konkretne ponude na kojima i Hajduk može ozbiljno profitirati - informacija je stigla iz menadžerskih krugova bliskih igraču i Bijelima.

Nije ni čudo da je Bencun izazvao veliko zanimanje, jer riješio je dva posljednja prvenstvena dvoboja (Hrvatski dragovoljac, Lokomotiva), a u Mladini je kontra Vinogradara uzeo loptu za jedanaestrac u trenutku kada nitko nije pokazao želju za izvođenjem kaznenog udarca. Bencun je puno napredovao ove sezone premda je i na početku prvenstva imao problema sa ozljedama.

- Ničeg se nisam sjećao nakon gola. Tražio sam izmjenu, nisam više mogao ostati na travnjaku.

Tako je Bencun opisao čudnu situaciju koja se zbila u susretu kontra Turnova kada je na praznom Poljudu zabio vodeći gol i u tom dvoboju sa suparničkim igračem doživio lakši potres mozga zbog čega je propustio dva tjedna. Ali, sve je to ‘šala mala' u odnosu na ono što je Bencun prolazio u juniorskom pogonu...

- Propustio sam gotovo kompletni juniorski staž radi ozljede koljena - ispričao nam je Bencun koji se potom uspio oporaviti i vratiti na veliki scenu.

Veliku mentalnu snagu iskazao je Bencun u kratkoj karijeri, stoga će i 21. rođendana (9. studenoga) lakše proslaviti sa spoznajom da je nakon oporavka ispred njega velika perspektiva.

Ali, utakmice u sredini tjedna kao da su uklete za Bencuna i Hajduk ove sezone. Sredinom kolovoza ozlijedio se Mijo Caktaš. Puno teže nego Bencun nastradao je Caktaš kojem su na gostovanju u Lihtenštajnu otišli križni ligamenti koljena. Caktaš se ozlijedio u dresu reprezentacije Hrvatske U-21 i njegova stanka potrajat će cijelu jesen. Poput Bencuna koji je golgeterski eksplodirao u drugoj polovici listopada, Caktaš je bio jedan od ponajboljih igrača Hajduka na startu sezone.

Golemi peh prati Splićane, u trenutku kada im igrači krenu strelovitom uzlaznom putanjem, ozljede zaustavljaju njihov napredak. I prosperitet cijele momčadi, naravno. Što bi bilo da su svi na broju kada su i ovako prvi na ljestvici!?

sportske.jutarnji.hr