BBB upali na Mamićevu presicu: Možete me samo ubiti

Zdravko Mamić, Dinamo, braća mamić, Dinamo, zdravko mamić dinamo, Zdravko Mamić, mamić, Eduardo da Silva, gadafi, HNS, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, GNK Dinamo, BBB Dinamo, Hrvoje Maleš, Zdravko Mamić, Dinamo, zadar, Zdravko Mamić, Zdravko Mamić, Dinamo, Zdravko Mamić, Dinamo, BBB, BBB, Dinamo, kaznena prijava, Zdravko Mamić, Domagoj Vida, Dinamo, nogomet, Zdravko Mamić, zdravko mamić dinamo, omalovažavanje, vrijeđati, sramotiti, klevetati, Zdravko Mamić, klevetanje , Zdravko Mamić,  Ivica Crnić, odvjetnik
Krenut ću od kraja. Već sam rekao da se ispričavamo našim navijačima. Prvi sam rekao da je ovo sramotan završetak jedne od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti. Boli nas to, kao i ono što se događalo nakon. Reakcije iz svijeta su zaprepašćujuće, pala je ljaga na nas, prenosi index.hr"

"Osim Uefe i Fife kojima se zahvaljujem, svi ostali su bezočno elaborirali i zabijali hrđave noževe u tkivo Dinama, a mi smo samo bili u strahovito lošoj formi"

"Neki stranicu radili su svaša, ali nije bilo reakcije vas Hrvata. Nisam vidio da je neki Hrvat dignuo glas protiv ovog, pridružili ste se masakriranju Dinama. Ne mislim se braniti jer sam sposobniji od svih vas. Znate koliko smo loših utakmica odigrali, ulazio sam u svlačionicu, u Vinkovce nisam ni otišao... ja sam na našu lošu formu prvi ukazao"

"Izričito naglašavam, Kruno Jurčić i Zdravko Mamić su suodgovorni za situaciju u kojoj se našla momčad. 90 posto odgovornosti snosi ekipa. Ne bojim se to reći, jer nitko im nije bio takav otac ni majka, kao što im je bio Dinamo. Igrači su izdali sebe. Kada sam saznao što su određeni pojedinci činili.... Mene je teško iznenaditi, ali ovo nadilazi sve moje spoznaje u životu. Pa oni nisu mogli stajati na nogama!"

"Igrači su ti koji su nas doveli do Lige prvaka, ali su nas i izbacili. Nema tog trenera na svijetu koju bi izvukao takvu momčad. Dogodila su se dva paralelna procesa. Imali su najveća opterećenja na treningu, a oni su trenirali po kafanama. Dogodilo se nešto kontraproduktivno. Zar je moj posao da okolo šetam po klubovima i tražim igrače? Ovo nije moj obračun s igračima, jer i dalje moramo surađivati. No krivi su, plaćeni su masno, doveli smo ih do reprezentacije, a ostavili su klub na cijedilu"

"Nadalje, energično odbacujem bilo kakvu tvrnju da smo sudjelovali u nečasnim radnjama. Zar je Osassuna režirala svoj poraz od Madrida kada je primila osam komada? Ne mogu vjerovati da ste dopustili nekim jebivjetrima da vas uvuku u lobije.... Iskoristili ste moju luđačku ljubav prema Dinamu. Preuzeo sam klub u dugovima, opterećen sudaskim procesima, Zajec i Barišić vraćali su 50-ak milijuna maraka... Brinuo sam se za Dinamo kada se svima vama jebalo za Dinamo. Dinamo je najtransparentniji klub u Europi!", vikao je Mamić.

"Zašto to ne možete podnijeti? Zašto lažete? ne vi ovdje prisutni, ali nemam kome drugome reći. Govorim kamerama, dolazim zbog ovih koji rade live prijenos... Tu nema lažiranja. Vi lažete da nam pomažu porezni obveznici, pa ne plaćaju nama, plaćaju ovdje svoju imovinu"

Mamićevo izlaganje prekinuo je dolazak Boysa na presicu!

"Zašto si lagao ljudima da tvoj sin nije menadžer? Odgovori zašto lažeš da nije menadžer Modriću i Da Silvi? Pljačkaš klub, kradeš, kako si stolice kupio? Lažeš, kukavica si. Vrijeme je da odeš, gotovo je tvoje vrijeme. Izađi iz Dinama, pa me prebij kao mačku. Okružio si se šupkoliscima....Glava, gotov si", vikali su Boysi.

U klub ih je došlo 20-ak na čelu s Hrnjakom, nakratko su prekinuli presicu i otišli.

"Koliko god ovo bilo ružno, ovo je zapravo lijepo. To je zapravo druga tema i kojoj sam htio govoriti. Otac sam dvoje djece, prijavio sam jutros policiji sve ove napise po gradu i prijetnje koje mi dolaze. Moj brat je našao prijeteću poruku na krpi pred vratima, pisalo je Zoki, dolazimo po tebe. Napadali su mi kuću, prijavljivao sam, ali nikada nisu počinitelji nađeni. Već sam vikao da ću završiti kao Ivo Pukanić..."

"Pravim Boysima sam ja idol. Oni znaju koliko sam hrana i cigatera donio u ratu, koliko novca... Došli su međutim novi klinci, neke nove metode"

"Ovaj bezobrazanjak Hrnjak upada bezobrazno... Predsjednik je udruge koja je godinama pod blokadom. Tamo se samo loče alkohol od jutra do sutra i uživa droga. Tamo se prodaju suveniri Dinamovi, a nisu registrirani. Jako me zanima gdje su fakture od autobusa kada putuju... Takva bitanga vas ovdje postrojava"

"74 puta smo kažnjeni zbog navijača, cca milijun eura. Mi sada igramo u Europi jer nema okvavih više na stadionu. Padaju uprave u Hajduku, u Rijeci, u Podgorici, u Sofiji i Bukureštu... Samo sam ja ostao, jer sam snažan i pametan. Rulja me neće rušiti, mogu me samo ubiti. Ovi tzv. navijači su junaci nekih vaših kolega, jer je idealno da budu ti koji će izvršiti prljave zadatke. Kregar stoji iza svega ovoga, on ih je preko svojih kolega s fakulteta, ovo režirao i dao im naputke"

"Navodno postoji prijava USKOK-u zbog stolica. Veselim se dolaku USKOK-a. Nemamo se čime braniti protiv tih laži. Nema ministarstva, porezne uprave, institucije kojoj nisu dolazila pisma. Nikada nam ništa nisu našli, mi se stalno branimo. Ako se vi sramite Hrvatske i Zagreba, a nas je gledala cijela zemljska kugla. Vi ćete reći da smo promovirali Hrvatsku porazima, ali svi su nas gledali. Evo, ovdje je i pismo iz Reala, potpisao ga je Butrageno"

"Majku ću jebati onome tko se kamenom baci na mog brata Zorana, ili na mog predsjednika Barišića! Kakvi ste to ljudi. Dovedite ovdje osobu koja će reći da se drogiram! Nikada nisam popušio cigaretu, alkohol pijem zbog vas ljudi. Kažu mi, 'ajde popij zbog mene, zbog rođendana... Sada će meni ti frajeri postavljati uvjete. Danas meni, sutra vama, prekosutra državi"

"Ja znam da sam vaš proizvod. Postižeze tiraže, neki novinari dobiju i pinku u džep nakon suđenja... Sve ok, ali dignite glas i protiv toga da se mene tuče, udara, da mi se prijeti, meni i mojoj obitelji..."

"Kada su me priveli nakon Lyona. Napisali su mi kaznenu prijavu, sutra sam dobio prekršajnu prijavu, a treći dan su me oslobodili, jer nisam ništa napravio. Igrom slučaja sam se našao u aferi dionice, tzv. torbarenje. Tri godine ste me razvlačili, a na kraju sam oslobođen. Nikada u životu nisam bio osuđen dok vaš kolega Šips nije podignuo zbog onog mog divljaštva. Već sam mu se 400 puta ispričao. Nisam pokušavao reći da se to nije dogodilo. Ne mogu lagati. To je jedini put u mom dosjeu da sam osuđen, i to za 15 tisuća kuna kazne. Ovdje nije kriminalac, nego gospodin"

Nije zbog mene policajac na Maksimiru ostao bez oka, niti vaš kolega kamerman bez dijela obraza"

Što se tiče ove afere Offside, užasno sam žalostan. Ne mogu to ničim opravdati. Molim vas medije da ne stvarate histeriju ni hajku. U mnogo većim demokracijama se ovo događa. Dinamo podržava svako čišćenje. Kad gledam pljačku koja se događa u Hrvatskoj već 20 godina, mi sportaši smo sveci.

"Nemojte praviti budale od nas. Mi smo dva puta upozoreni od ljudi iz USKOK-a da ne smijemo ništa govoriti, a vi iskorištavate nas ljude iz IO-a. Koji kurac stalno mene dirate, pitajte malo vaše šefove zašto vas plaćaju na crno, ispod stola. Nažalost, cijeli naš sport otići će kvragu. Zbog toga krvarim, sudit će vam Bog i budućnost kad odem jednog dana, a taj dan je blizu.... Vidjet ćete onda gdje će biti Dinamo. Da nema mene luđaka, o kome bi vi pisali? Gdje bi bio Dinamo i hrvatska reprezentacija u kojoj je 60 posto Dinamovih igrača? U kakvim uvjetima bi radili da nije ovog luđaka, mene? Zašto ne upregnete da svi zajedno dobijemo krov nad glavom?"

"Ne pitate se zašto se MSU gradio deset godina i zašto košta tri puta više? Što je s bazenom u Utrinama?"

"Rekao sam Markoviću da više ne može govoriti da nije odgovoran! Zalažem se za transparentnost. Treba nam vremena da pokažemo da smo odgovorni, Sazvali smo odmah sjednicu. Mi smo svi indirektno okaljani ako je oko nas kaljuža. I vi, sportski novinari. Budite sigurni da ću se zalagati za istinu. Ako vam netko ovdje dolazi palicama kao ovi navijači, o čemu mi pričamo?" Oni koriste udbaške metode, anonimne prijave, poruke na raskršćima... Budite siguran, da ću prebiti sve ove jednog dana kada ne budem u Dinamu"

Kada će Dinamo dobiti novog trenera?

"To je pravo pitanje. Ovo trenutka nemam ni u primisli tko bi bio trener Dinama. Teško je izabrati pravog trenera za Dinamo, a ovi aktualni problemi ne daju mi vremena. Sve je moguće, pa i strani trener, iako sam i dalje bliži domaćem treneru, treba vidjeti poklapaju li se želje i mogućnosti"

Kako komentirate potez Hrvoja Maleša?

"Da mi gurnete vreli žarač u guzu, ja to nikada ne bih napravio. Dobro se zna kako završe junaci. Podržavam čišćenje, ali to što je Malš napravio nikada ne bih napravio"

Igor Štimac kaže da kraj hobotnice završava u Maksimiru.

"Igor Štimac je kažnjen od HNS-a dvije godine, budite siguran da ću mu priuštiti da ne radi ni duže. Ukucajte u tražilicu tko je Igor Štimac, sve će vam biti jasno"

Izvor: index.hr