BBB i Torcida na derbiju zajedno protiv vrhuške

Bad Blue Boyse i Torcidu, usprkos brojnim razlikama i nepomirljivostima, kakve su inače između najvećih (k tome još) navijačkih rivala, ipak povezuje ono što spaja i tisuće ostalih ljubitelja nogometa, bez obzira na navijačku pripadnost, a to je gađenje i nesnošljivost koju osjećaju prema gospodarima njihovih klubova, ali i reprezentacije za koju navijaju.

Konkretno, protiv vrhuške Mamićevog HNS-a, ali i nogometnih velikane Šukera i Štimca, koji su se do kraja kompromitirali stavljanjem u njegovu službu. Upravo zbog toga, spremni su barem privremeno staviti po strani neprijateljstva i za vrijeme derbija zajedno nastupiti protiv zajedničkih neprijatelja. Do sada je to svaka skupila radila za sebe, transparentima i sloganima na utakmicama reprezentacije u Splitu i Zagrebu, ali sada bi trojci koja drma hrvatskim nogometom mogli postati zajedničku poruku.

Iz Torcide ovome nisu željeli govoriti. Od Danijela Hrnjaka iz BBB-a dobili smo kratku, ali znakovitu izjavu: "Ne mogu vam ništa komentirati, sve ćete vidjeti na utakmici."  Dodao je kako zbog toga što je Dinamo uveo "interne" zabrane prisustvovanja utakmicama za mnoge pripadnike Boysa, ne očekuje veliki broj BBB-a na sjevernoj tribini, ali da će oni koji tamo uđu, biti glasni.

Torcida se u tradicionalno velikom broju sprema na zagrebački derbi, ali ovaj put ih policija neće kod ruševine Sveučilišne bolnice držati do drugog poluvremena utakmice, nego će prema Maksimiru krenuti pred početak susreta. Glavešine HNS-a imat će što čuti od njih i Boysa.

Izvor: Index.hr