Bartomeu: Messi možda potpiše beskonačni ugovor

Lionel Messi, Josep Maria Bartomeu, Lionel Messi, Lionel Messi, Liga prvaka, nogomet, nogomet, Lionel Messi, Josep Maria Bartomeu

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu istakao je da bi Lionel Messi mogao obvezati svoju budućnost klubu na beskonačno, iako su već počele pripreme za život poslije njega.

Prvi čovjek katalonskog kluba je tijekom leta priznao da su određeni igrači dovedeni s ciljem da vode Barcelonu kada Messi ode, ali sada kaže da je siguran da će Argentinac biti tu barem još pet godina.

„Definitivno će to biti želja svih strana ako Leo ima tu ambiciju, da potpiše beskonačni ugovor. Na kraju je on taj koji mora odlučiti. Zaslužio je pravo da odluči kada će završiti karijeru. Ali, kao što je rekao pre nekoliko godina, želi završiti karijeru u Barceloni. U slijedeće dvije ili tri sezone će ostati Leo Messi. Nema sumnje da je i dalje mlad i jak, kao i ambiciozan. To znači da će igrati za nas u slijedeće dvije, tri, četiri ili pet godina. Nema sumnje oko toga“, istakao je Bartomeu.

Uz to, Bartomeu vjeruje da će Messi ostati u klubu i po završetku karijere.

„Ne sumnjam da će Messi pošto završi karijeru fudbalera ostati povezan s klubom do kraja života. Prvenstveno jer je najbolji igrač u povijesti nogometa, a ovdje je igrao. Sumnjam da će neko drugi nadmašiti njegova dostignuća ili rekorde, kao i njegov talenat, vodstvo i nadmoć koju ima u svetu nogometa. Biti će povezan sa Barcelonom do kraja života“, naglasio je Bartomeu.

Messijev sadašnji ugovor s katalonskim klubom ističe u ljeto 2021. godine, a on je na „Camp Nou“ stigao kao 14-godišnjak 2001, prenosi Sportklub.