Barcelona i PSG potvrdili prolaz u četvrtfinale Lige prvaka

Lionel Messi, barcelona, barcelona, Lionel Messi, messi, primera, najbolji igrač, Liga prvaka, Lionel Messi, apoel, leo messi, Međugorje, FC Barcelona, PSG, Liga prvaka, Manchester City, Bayer, FC Barcelona, Kup kralja, Lionel Messi, Lionel Messi, sunspenzija
Nogometaši Barcelone izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su na Camp Nou pobijedili Manchester City 2-1 i tako potvrdili pobjedu 2-0 iz prve utakmice.

Bila je to zanimljiva utakmica s nizom prilika na obje strane i bilo je pravo čudo što nije bilo i više pogodaka. City je odigrao daleko bolje nego u prvom susretu, nekoliko puta je opasno zaprijetio vratima Victora Valdesa. No, nije uspio prirediti čudo.

Golove za Barcelonu zabili su Lionel Messi (67) i Dani Alves (90), dok je gol za City postigao Vincent Kompany (89). Gosti su utakmicu zaključili s igračem manje nakon što je u 78. minuti isključen Pablo Zabaleta.

Prvu pravu priliku na utakmici imao je domaćin u 18. minuti kada je Neymar zatresao mrežu engleskog sastava, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Situacije je bila vrlo upitna i čini se kako je francuski sudac pogriješio. Prvu opasnost pred katalonskim vratima vidjeli smo u 36. minuti kada je David Silva iz izgledne situacije pucao preko gola. Tri minute kasnije Neymar je pobjegao pažnji obrane i pucao u donji desni kut, no Hart je odlično obranio. U nastavku akcije zaprijetio je i Xavi, no vratar 'Građana' je još jednom bio spreman. U samoj završnici utakmice gosti su mogli do vodstva nakon sjajne asistencije Davida Silve petom, no Nasri je pucao ravno u Barcelonina vratara. U sudačkoj nadokandi Messi i Neymar su 'izbacili' cijelu suparničku obran nakon čega je Neymar izašao sam pred Harta, no otišao je previše na stanu i njegov udarac s crte je počistio Fernandinho.

Barcelona je sve dvojbe mogla riješiti u 51. minuti, no Messijev udarac je završio u vratnici. Minutu kasnije sjajnu priliku je imao Džeko, no Valdes je njegov udarac izvukao ispod grede. U 67. minuti Barca je došla do vodstva nakon velike pogreške Joleona Lescotta od kojeg se lopta odbila do Messija, a argentinski majstro takve prilike ne propušta. U 78. minuti francuski sudac nije dosudio kazneni udarac za goste što je izazvalo velike prosvjede igrača Cityja. U prigovorima je najdalje otišao Zabaleta koji je dobio crveni karton i time zaključio nadanja igrača Cityja u moguće čudo. Gosti su do kraja dvoboja uspjeli izjednačiti, a strijelac je bio Kompany, ali je Barca već minutu kasnije golom Dania Alvesa izboriti pobjedu.

Francuski prvak PSG potvrdio je prolazak u četvrtfinale Lige prvaka , a taj dvoboj ulazi i u povijest hrvatskoga nogometa jer je Ivan Bebek postao prvi Hrvat koji je sudio u "nokaut" fazi Lige prvaka. Pariški klub je s ukupnih 6-1 eliminirao njemački Bayer, koji je u Francusku došao s očitom namjerom da postignu što više pogodaka,pa je stoga utakmica bila vrlo živahna i gledljiva.

Bayer je napao do samog početka utakmice i poveo u 6. minuti kada je Sam glavom pogodio mrežu Parižana. Dvoboj se potom pretvorio u pravi spektakl sve do 30. minute s ogromnim brojem prilika, promašenim penalom i pogotkom PSG-a. U 13. minuti Marquinhos je visoko skočio i glavom probio vratara Lena za izjednačenje na 1-1. Ibrahimović je prvo u 10. minuti u izvrsnoj šansi pogodio nogu vratara, a u 18. minuti ga je lobao, no lopta je završila na gredi. U 28. minuti Bebek je svirao opravdani kazneni udarac nakon prekršaja Jailleta u kaznenom prostoru, no vratar PSG-a Sirigu je "pročitao" udarac s bijele točke kapetana Nijemaca Rolfesa.

U 53. minuti Argentinac Lavezzi je natrčao na loptu upućenu od Dignea i zabio za 2-1, a u 68. minuti gosti su ostali s deset igrača nakon isključenja Cana.U 72. minuti iz igre je izašao i Ibrahimović, a potom i Cavani, pa se PSG zadovoljio s konačnih 2-1.

Autor: Z.H. / Hina