Barcelona želi Matea Kovačića za 30-40 milijuna eura

Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, inter, ždrijeb, Roberto Mancini, Mateo Kovačić, Lukas Podolski, Mateo Kovačić

Prema pisanju španjolskih medija, hrvatski veznjak će biti jedna od glavnih meta katalonskog kluba kada će Barcelona u siječnju 2016. moći ponovo kupovati pojačanja. Podsjetimo, Barcelona ne smije kupovati igrače u iduća dva prijelazna roka jer je katalonski klub dovodio igrače mlađe od 18 godina.

Španjolci navode kako su se sastali Barcelonin sportski direktor Ariedo Braida, te njegov kolega u milanskom klubu Piero Ausilio. Navodi se kako Luis Enrique vidi Kovačića kao idealnu zamjenu za Andresa Iniestu, a Barcelona je spremna platiti između 30 i 40 milijuna eura.

Realizacija transfera ovisit će o tome hoće li Inter uspjeti angažirati veznjaka Manchester Citya Yayu Tourea. Ukoliko se taj posao realizira u Interu su spremni prodati hrvatskog veznjaka.

Kovačić bi tako mogao postati treći hrvatski reprezentativac u Barceloni nakon Ivana Rakitića koji se ustalio u prvom sastavu, te Alena Halilovića koji je trenutačno u B momčadi. Kovačić je stigao u Inter iz Dinama 2013. godine, a početkom ove godine produžio je ugovor s talijanskim velikanom do ljeta 2019.

Hina