VIDEO  Barcelona utrpala 6 komada Leonu

ATP Barcelona, FC Barcelona, Ivan Rakitić, IVAN RAKTIĆ, FC Barcelona, Ivan Rakitić, FC Barcelona

Španjolski nogometni velikan Barcelona predstavio je na Camp Nou pred 99,786 gledatelja pojačanja za novu sezonu, a potom u prijateljskom susretu deklasirao meksički Leon 6-0.

Uoči susreta navijačima su predstavljeni Luis Suarez, Claudio Bravo, Thomas Vermaelen, Jeremy Mathieu, Rafinha i naš Ivan Rakitić. Očekivano, najveće ovacije dobio je urugvajski napadač Suarez koji zbog suspenzije do sredine listopada nema pravo nastupa u službenim utakmicama. Suarez je dvoboj započeo na klupi, no dobio je priliku u zadnjih 15 minuta.

Barcelona je rutinski odradila posao protiv meksičkog sastava, a glavna vijest je povratak Brazilca Neymara koji se nakon šest tjedana posve oporavio od teške ozljede leđa. Neymar je u povratničkom nastupu zabio dva gola (11, 43), a strijelci su bili i Messi (3), Munir (53, 77) i Sandro Ramirez (88).

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je u početnom sastavu i već u petoj minuti je opasno zaprijetio meksičkim vratima. Rakitić se istaknuo s još nekoliko odličnih poteza, a sudjelovao je u akciji za četvrti pogodak. 'Raketa' je zamijenjen u 65. minuti.

izvor: Hina