Barcelona osvojila Superkup!

To je ujedno i treći trofej koji Barcelona podiže u posljednje tri odigrane utakmice...
null

Španjolski superkup (Real Madrid), Trofej Joan Gamper (Napoli) i Europski superkup (Porto) su tri osvojena trofeja u svega dva tjedna za nezaustavljivi stroj zvan Barcelona. Porto je cijelu utakmicu proveo u podređenom položaju i u nijednom trenutku nije ozbiljnije pritisnuo najbolju momčad svijeta. Ovim osvojenim trofejem Barcelona je pretekla Real Madrid po broju osvojenih "kanti" (74). U utakmici Španjolskog superkupa su se izjednačili (73-73), a sada su ih i pretekli.

Barcelona je samim nastupom postala momčad koja je najviše puta dosada nastupila u Europskom superkupu (8), a ovo im je treći naslov. Europski prvak je dominirao od početka susreta iako se to iz rezultata nije dalo iščitati sve do 39. minute kada je Lionel Messi doveo Barcelonu u vodstvo. Argentinac do večeras, od svih natjecanjima u kojima je ikada nastupio, nije postigao pogodak u Europskom superkupu, u kojem je dosad nastupio dva puta. Postizao je golove u Primeri, Kupu kralja, Španjolskom superkupu, Ligi prvaka, Svjetskom klupskom prvenstvu i sada Europskom superkupu.

U nastavku utakmice Barcelona je nastavila dominirati, ali rezultat se nije mjenjao sve do kraja utakmice. Prvo je u 85. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Rolando, a zatim je Cesc Fabregas u 88. minuti postigao svoj službeni prvijenac, te postavio konačnih 2-0. Do kraja utakmice Guarin je pokvario dobar dojam koji je dotad ostavio na terenu kada je preoštrim startom na Javier Mascherana zaradio izravni crveni karton.

Barcelona izgleda nezaustavljivo i teško će joj se itko suprotstaviti i ove sezone unatoč silnim milijunima koje su određeni klubovi utrošili na pojačanja.


Europski superkup, rezultat:

Barcelona - Porto 2-0 (Messi 39, Fabregas 88)

izvor: jutarnji list