Barcelona osvojila naslov prvaka

rakitić

Barci je za potvrdu 24. titule u klupskoj povijesti trebala pobjeda na stadionu Nuevo Los i Katalonci su sav posao obavili već u prvom poluvremenu golovima Luisa Suareza (22, 38). Sjajni Urugvajac je u drugom poluvremenu postigao još jedan pogodak za sigurnu pobjedu i veliko slavlje.

S tri nova gola Suarez je stigao do brojke od 40 golova ove sezone i prvi je strijelac Primere. Zanimljivo, to je prvi put nakon sezone 2009/10. da najbolji strijelac Primere nije bio Leo Messi ili Cristiano Ronaldo.

Ivan Rakitić je za Barcu igrao do 79. minute, dok je Ivan Kelava nije bio u krugu kandidata za sastav domaćina.

Pobjedu je ostvario i Real Madrid koji je u La Corunu slavio protiv Deportiva 2-0 golovima Cristiana Ronalda (8, 25).

'Kraljevskom klubu' je za osvajanje naslova osim pobjede trebao i kiks Barce, no to se ipak nije dogodilo. Real je bio prvak 13 minuta, od devete minute i gola Cristiana Ronalda do 22. minute kada je Suarez probio obranu Granade i usmjerio Katalonce prema pobjedi. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Na vratima Deportiva priliku je dobio bivši vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa kojem je to bio posljednji nastup u karijeri. Pletikosa je u Deportivo stigao u siječnju ove godine potpisavši ugovor do kraja sezone. Nažalost, nije dobio previše prilike, ogled protiv Reala bio je njegov prvi i posljednji nastup u Primeri.

Na koncu je Barcelona osvojila prvo mjesto sa 91 bodom, Real je sakupio bod manje, a na trećem mjestu je Atletico Madrid sa 85 bodova i utakmicom manje.

Katalonski div će 22. svibnja imati priliku osvojiti i dvostruku krunu ukoliko u finalu Kupa Kralja pobijedi Sevillu, dok će Real Madrid sezonu spašavati u finalu Lige prvaka protiv gradskog suparnika Atletica 28. svibnja na San Siru.

Hina