Barcelona mega ugovorom vezala najvećeg talenta nakon Messija

barcelona

Ansu Fati danas je razveselio navijače Barcelone jer je odlučio potpisati novi ugovor. Isti će Fatija za Camp Nou vezati do 2022. godine, a otkupna klauzula iznosit će 170 milijuna eura, što je 70 milijuna eura više nego prošli put.

Zanimljivo, otkupna klauzula narast će na čak 400 milijuna eura kad Fati postane punoljetan i potpiše profesionalni ugovor kao član prve momčadi.

Iako ima samo 17 godina, Fati ove sezone uživa veliko povjerenje trenera Ernestea Valverdea koji mu je šansu za igru do sada dao čak 11 puta. On mu se odužio tako što je postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

Žele spriječiti njegov odlazak

U posljednjih nekoliko utakmica nije dobivao priliku ili je dobivao jako malo minuta, ali Španjolci ga i dalje smatraju najvećim Barcinim talentom nakon Messija, što pokazuje i ovaj ugovor.

Fati je prije samo tri mjeseca potpisao trogodišnji ugovor uz opciju produljenja na dvije godine u koji je uvrštena otkupna klauzula od 100 milijuna eura.

Od ljeta je Fati od anonimusa postao jedan od najatraktivnijih mladih igrača na svijetu, a njegova odšteta nije problem za Manchester City ili PSG.  Zato je Barcelona novim ugovorom htjela poduplati klauzulu. /HMS/