Barcelona i Manchester City osigurali osminu finala Lige prvaka

Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Real Madrid, lion, Manchester U, AC Milan, Liga prvaka, Liga prvaka, rekordi, nogomet, uefa liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Mario Mandžukić, Liga prvaka, ždrijeb, Ždrijeb osmine finala, Liga prvaka, Juventus, Borussia Dortmund, Manchester City, FC Barcelona, Liga prvaka, Chelsea, PSG, Liga prvaka, nogomet, uefa liga prvaka, FC Bayern, Real Madrid, Juventus, Liga prvaka, ždrijeb,  pretkola Lige prvaka, nogomet, uefa liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, kvalifikacije, uefa liga prvaka, 3. pretkolo Lige prvaka , nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, ždrijeb, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, Marko Pjaca, Liga prvaka, uefa liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, UEFA, Manchester City, pep guardiola, Monaco, liga prvaka osmina f
U skupini C Barcelona je pobjedom u Glasgowu nad Celticom 2:0 osigurala prolaz dalje, ali i prvo mjesto u skupini s obzirom da su u drugom susretu te skupine Borussia Moenchengladbach i Manchester City odigrali neodlučeno 1:1.

Takvim raspletom događaja Barcelona je osigurala prvo mjesto s 12 bodova, Manchester City je sigurno drugi s 8 bodova, a Borussia Moenchengladbach tereća s 5 i na proljeće će nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. Celtic s 2 boda izgubio je sve šanse za prolaz dalje.

U skupini A Arsenal i PSG odigrali su 2:2, a Ludogorets i Basel 0:0. Arsenal i PSG s 11 bodova osigurale su prolaz dalje, a odluka o tome tko će u osminu finala s broja jedan past će u posljednjem kolu kada se sastaju PSG - Ludogorets i Basel - Arsenal. U međusobnom ogledu, koji bi na koncu mogao presuditi, bolji je PSG.

Ludogorec i Basel također su izjednačeni s po 2 boda, a Bugari su bolji u međusobnom skoru i idu u Europsku ligu.

Potpuna neizvjesnost je u skupini B, gdje su u srijedu Bešiktaš i Benfica odigrali 3:3, a Napoli i Dynamo Kijev 0:0. Uoči zadnjeg kola vode Napoli i Benfica sa po osam bodova, dok Bešiktaš ima sedam bodova. Na začelju je kijevski Dynamo s jednim bodom. U zadnjem kolu sastaju se Dynamo - Bešiktaš te Benfica - Napoli.

Nakon poraza Bayerna na gostovanju kod Rostova 3:2, Atletico Madrid je domaćom pobjedom nad PSV-om osigurao prvo mjesto u skupini D s maksimalnih 15 bodova. Bayen je drugi s 9, Rostov treći s 4, a posljednji PSV s 1 bodom. PSV i Rostov će u posljednjem kolu odlučiti tko nastavlja borbu u Europskoj ligi, a tko se oprašta od Europe.

Nakon pet odigranih kola Lige prvaka otvorena su još četiri mjesta u osmini finala, a svoje mjesto među najboljim europskim klubovima osigurali su: Arsenal, PSG, Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid, Bayern, Monaco, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Real Madrid, Leicester City te Juventus.

FENA