Barça na korak do izbacivanja iz Primere!?

barcelona, izbacivanje
Ruz je još u prosincu zatražio Barcelonu za svu dokumentaciju u slučaju Neymarova transfera, ali i klupska financijska izvješća za 2011., 2012. i 2013. godinu. Nakon gotovo dva mjeseca proučavanja dokumentacije Ruz je odlučio optužiti Barcelonu da je oštetila državu u oba slučaja!

Podsjetimo, katalonski je klub tvrdio da je za Neymara Santosu platio 57 milijuna eura, dok dokumentacija prikazuje da je cijela operacija koštala Barcelonu preko 85 milijuna eura! Uz to, Ruiz je pronašao dokaze koji upućuju na to da je Barcelona propustila platiti 38 milijuna eura poreza na plaće u 2011. i 2013. godini!

Ruz je stoga ustvrdio da je slavni nogometni klub zatajio gotovo 50 milijuna eura, te ga je optužio kao pravnu osobu. Još je veći udarac za slavni katalonski klub što je cijelu priču zapravo otkrio predsjednik Reala, Florentino Perez

Naime, španjolski mediji još su prije nekoliko mjeseci otkrili da je Perez pokrenuo privatnu istragu nakon što mu je postalo sumnjivo zašto Santos nije pristao na ponudu Reala, koji je za Neymara ponudio 80 milijuna eura, nego Barçinu, koja je na kraju objavila da je Brazilca dovela za nešto više od 50.

Perez je tada svojim privatnim kanalima saznao da se zapravo radi o puno većem iznosu, te na kraju sve to otkrio medijima, koji su cijeli slučaj plasirali u javnost.