FOTO  Barca demolirala Real na Bernabeu

real barca
... teškog 0:3 poraza od najljućeg rivala, ispostavilo se da je Isko (Isco) bio neophodan za igru Madrida.

Prvih 30 minuta susreta proteklo je u agresivnoj igri domaćina, a prilike su počele da se redaju u posljednjih 15 minuta. Paulinjo je za Barcu imao dvije, ali je Navas odlično branio. U tim napadima vidjela se slaba točka Realove obrane po bokovima. I Real je prijetio preko Ronalda i Benzeme, koji je pogodio stativu pred kraj prvog dijela.

Treba reći da je u drugoj minuti Realu poništen pogodak. Drugi dio kao da su igrale različite ekipe. Barcelona je od samog starta držala loptu u svojim nogama, a za novi pristup igri Katalonci su nagrađeni golom Suareza u 54. minuti.

Bila je to brza akcija, sa polovine terena gostiju, Modrić, Kovačić i Karvahal su loše stajali, Rakitić je sa desne strane prebacio za Suareza i malobrojni navijači "Blaugrane" počeli su slaviti.

Drugi gol došao je nakon velike gužve, promašaja Suareza i karambola u petercu. Lopta je na kraju upućena ka golu, Karvahal rukama obranio, a Martinez ga poslao na hlađenje prije vremena i pokazao na bijelu točku.

Mesi je siguran, Realove nade su potopljene.

Imali su i Madriđani dvije prilike nakon dva primljena gola, ali se mreža Barce ipak nije tresla.

Jalovi napadi domaćih do kraja nisu dali rezultat, a Vidal je u drugoj minuti sudačke nadoknade pogodio za potpuni potop domaćih. U igru je ušao minut ranije.

Barcelona nakon današnje pobjede ima veliku bodovnu i moralnu prednost. Na ljestvici su 14 bodova ispred Reala, a psihološki vjerovatno svjetlosnu godinu. Titulu mogu propustiti samo u slučaju da Mesi, Suarez i Iniesta propuste ostatak sezone.

"Los Blacosi" imaju utakmicu manje, ali forma njihovih napadača ništa im dobro ne garantuje.

Nakon titule svjetskog klupskog prvaka, Realu ostaje borba za Kup kralja i Ligu prvaka, s tim da nešto moraju popraviti u napadu.