FOTO  Barbarez: Moram reći da postoji obostrano zadovoljstvo nakon ovog sastanka u Mostaru

Nakon Širokog Brijega, članovi Komiteta za normalizaciju i Sergej Barbarez, a ambasador bh. nogometa, održali su sastanak sa predstavnicima Veleža i Zrinjskog u mostarskom hotelu Ero. Sastanak je prema riječima aktera, bio vrlo konstruktivan i učinkovit prenosi scsport.ba.

Da će i N/FS HNK imati skoro sigurno svoje legalne delegate u N/FS BiH vrlo skoro, potvrdio je i Samir Pika Ćemalović, predsjednik N/FS HNK-a.

„Dogovorili smo novi sastanak u narednog tjedna, u četvrtak, na kojem će biti predstavnici Veleža, Zrinjskog i kantonalnog Saveza. Očekujemo da ćemo na tom sastanku precizirati datum održavanja Skupštine kantonalnog Saveza, koja će se sigurno održati, tako da će ovaj problem biti gotovo sigurno pozitivno riješen“, kazao je Ćemalović.

Delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine 12. svibnja boravit će u Zürichu, gdje će se sastati s predsjednicima FIFA-e i UEFA-e, Seppom Blatterom i Michelom Platinijem.

Blatter i Platini potvrdili su da će primiti delegaciju NSBiH radi razmatranja trenutne situacije u vezi s pripremama za sjednicu Skupštine Saveza, koja će biti održana 26. svibnja u Sarajevu, saopćeno je iz NSBiH.

Savez će na sastanku predstavljati predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim, a u delegaciji će biti i ambasadori bh. nogometa Duško Bajević, Faruk Hadžibegić i Sergej Barbarez.

Prethodno će predstavnici FIFA-e i UEFA-e Eva Pasquier i Marcel Benz prisustvovati narednom sastanku Komiteta za normalizaciju NSBiH 4. svibnja, na kojem će biti razmatrana otvorena pitanja nakon posljednjih aktivnosti Komiteta, navodi se u saopćenju objavljenom na web stranici NSBiH.