Balkanski 'kralj' namještaljki: 'Najveći prevarant u Europi je zagrebački Dinamo'

Mamić i Šuker
Kontroverzni makedonski menandžer Velibor Džarovski, čovjek koji je poznat i kao balkanski kralj namještaljki, za Dnevni avaz je dao zanimljiv intervju u kojem je otkrio neka svoja interesantna opažanja. Naime, po njemu klubovi sa ovih prostora namještaju utakmice kako bi si platili pripreme u, primjerici, Turskoj.

"Kako mislite da si klubovi koji jedva preživljavaju i u kojima kasne plaće, mogu priuštiti pripreme u Antaliji, za koje, otprilike, treba skoro 100.000 eura. Jednostavno, namjeste jednu utakmicu, a zauzvrat im se plate kompletne pripreme. Obično se dogovore da odigraju utakmicu s pet i više golova. Preko interneta igrači se sami klade protiv sebe i uzmu dodatni novac, a navijači ih neće napadati ako izgube, jer je to prijateljska utakmica u dalekoj Turskoj", objašnjava Džarovski.

Makedonac se osvrnuo i na Dinamo...

"Najveći prevarant u Europi je zagrebački Dinamo. Nigdje u svijetu nema da jedan čovjek ima dva kluba u istoj ligi. To što rade Dinamo i Lokomotiva, nije humano. Oni mogu namjestiti šta god hoće i kako hoće", objašnjava Džarovski.

Nakon Dinama balkanski kralj namještaljki je ispričao i jednu zanimljivu anegdotu iz svog kladioničarskog života.

"Ušao sam u Srbiji u jednu kladionicu i pitao djevojku mogu li odigrati samo jedan par. Kada je odgovorila potvrdno, uplatio sam nekoliko tisuća eura na pobjedu Dinama nad Lokomotivom, jer se to unaprijed znalo. Listić je uplaćen, a ja sam se sažalio i rekao radnici da ga poništi i pozove gazdu da ne bi dobila otkaz. Poslije su me častili i zahvaljivali mi. Nisam im htio uzeti novac, jer to što radi Dinamo je bezobrazluk."

Osvrnuo se i na nedavno završeno SP u rukometu u Kataru.

"Sve se zna. Slovenci su, zajedno s Hrvatima, namjestili utakmicu između Slovenije i Makedonije. Kiro Lazarov trebao je biti najbolji igrač turnira, ali su ga sramotno spriječili u tome i Makedonija je poražena u osmini finala od Slovenaca. Također, bili ste svjedoci što je napravljeno BiH", završio je Džarovski.

Sportski.net/S.M.