Balakov poručio: Vrijeme je da prekinemo trend poraza u gostima

Hajduk, FC Barcelona, Krasimir Balakov, Krasimir Balakov, Hajduk, Krasimir Balakov, Hajduk, Krasimir Balakov, Hajduk, Kaiserslautern
Sutra neće zaigrati Vuković i Inoha, ali i bez njih moramo pobijediti u Puli. Hajduk ima 25 igrača i svaki mora biti spreman za 100 - postotni angažman i pobjedu u Puli - kazao je trener bijelih.

Vukovića boli noga, a Inoha ne može stići na vrijeme iz Japana gdje je igrao za reprezentaciju.

- Vrijeme je da promijenimo trend poraza u gostima, a recept za pobjedu je naša želja i napadačka igra. Istra ima 4 igrača koji me fasciniraju ( Armand Alimi, Belle, Grbić i Anđelković), ali mi ćemo ih zaustaviti našom igrom - rekao je Balakov.

Reporteri drugih medija su ponovo ispitivali Balakova o Anasu.

- Ne može Anas sve sam iako je najskuplji igrač. Mi smo momčad i svi moraju dati 100 posto da bi pobijedili - zaključio je Bugarin.

Dakle, u pohodu na prvu gostujuću pobjedu Hajduk će biti znatno oslabljen.

Inoha se iz Japana vraća tek sutra i neće putovati s momčadi. Također, u Splitu će ostati Vuković, Vukušić, Vejić, Krešo Ljubičić, Milićević te Franko Andrijašević.

Sva je prilika da će trener Krasimir Balakov ostati vjeran sebi i opet ponuditi neko novo rješenje u "turnoveru", sedma kombinacija sastava u sedmom nastupu (računajući i Barcelonu).

Jesmo li pogodili ako kuvertiramo postavu 4 - 1 - 4 - 1? Subašić - James, Maloča, Andrić, Lima - Brkljača - Tomasov, Luštica, An. Sharbini, Kukoč - Ah. Sharbini, to bi trebalo biti to.

Hajduk pak ima zanimljiv itinerar ovog vikenda uoči Velike Gospe, danas autobusom do zadarskog aerodroma, onda zrakoplovom Zadar - Pula, pa autobusom pravac Rovinj gdje na igralištu Valbruna smjeraju trenirati danas predvečer.

Nakon utakmice u Puli prespavat će iznova u Rovinju, u hotelu "Lone", ekskluzivnom zdanju kojeg se na internetu titulira kako je "prožet sinergijom funkcionalnosti, harmonije i elegancije čija je okosnica - dizajn". Vrhunski smještaj kao hotel u Creweu gdje su odsjeli zbog gostovanja u Stokeu.

"Bijeli" se vraćaju u Split tek u nedjelju popodne, autobusom iz Rovinja do pulske zračne luke i onda zrakoplovnom linijom Pula - Zagreb - Split eto ih kod kuće.

Inače, Hajduk je i na australskoj televiziji, na Fox tv-u. Prilog s treninga "bijelih" snimio je i izjave uzimao David Davutović, naš stari poznanik s nogometne pozornice i press-tribine, još otkako su se u Njemačkoj na SP prije pet ljeta u istoj skupini nadmetale Hrvatska Zlatka Kranjčara i Australija Guusa Hiddinka, pa smo se sretali od Kaiserslauterna, Berlina sve do Stuttgarta i Bad Bruckenaua, da ne zaboravimo tadašnju bazu hrvatske selekcije.

Davutović je inače iz Pertha, Hrvat koji porijeklo vuče iz Karlovca, a većim dijelom godine živi u Londonu. Bio je akreditiran i na utakmici Hajduk - Barcelona.

Ljeti je obvezno u Hrvatskoj (dok je u Australiji zima), a pojava Ljube Milićevića i Stevena Petera Luštice u bijelom dresu dala mu je šlagvort da o njima sastavi video-zapis s treninga Hajduka.

izvor: slobodna dalmacija