Balakov: Hajduku trebaju jaka igračka pojačanja

Hajduk, FC Barcelona, Krasimir Balakov, Krasimir Balakov, Hajduk, Krasimir Balakov, Hajduk, Krasimir Balakov, Hajduk, Kaiserslautern
"Dostavio sam Upravi kluba popis sedam do osam nogometaša iz hrvatske lige i stranaca koji bi mogli pojačati Hajduk, ali o tomu odlučuje Uprava", rekao je Balakov. Posebice je istaknuo kako Hajduku nedostaje robusan napadač, te u veznom redu nogometaš koji zna zadržati loptu, te jedan igrač u zadnjoj liniji.

Odbio je odgovoriti na upite koji su to nogometaši koje vidi kao Hajdukovo pojačanje, ali je spomenuo Zadrovog napadača Ivana Santinija (22). "Santini nije svjetski igrač, ali ima kvalitetu koja nam u ovom trenutku nedostaje", kazao je Balakov.

On je također istaknuo kako razumije financijske poteškoće, te da Hajduk mora prodavati igrače da bi preživio, ali da on kao trener ne bi želio da se proda Maloču, Anasa Sharbinija, Subašića, Tomasova i Andrića.

"Kupovina kvalitetnog igrača košta, ali računali se na dulje staze Hajduk mora imati novaca za pojačanja. Mi moramo imati jaka pojačanja, a ne samo kupovinu nogometaša", kazao je Balakov.

Proteklom polusezonom Balakov je zadovoljan, ali je istodobno i priznao kako je bilo padova, primjerice ispadanja iz hrvatskog kupa od Zagreba, te nedostatka ofenzivne igre u kontinuitetu.

"Pozitivno za Hajduk je što smo stvorili discipliniranu i organiziranu igru, i nije se dogodio raspad nakon ispadanja iz kup natjecanja Hrvatske", rekao je Balakov.

Priznao je da je katkad između njega i Uprave bilo "konfrontacije", ali su takve situacije rješavane kompromisom.

Zaostatak od šest bodova iza vodećeg Dinama na prvenstvenoj ljestvici Balakov je prokomentirao riječima kako to nije golem zaostatak, te da to drži atmosferu u Hajduku i stvara motivaciju.

Pauza za igrače Hajduka trajat će do 5. siječnja, za kada je zakazana prozivka igrača, a 25. siječnja momčad će otputovati na pripreme u Tursku i ondje ostati do 6. veljače.

(Fena)