Baka Slišković razvalio upravu Hajduka: Odakle novac za strane polovnjake? Gdje su vaša djeca?

Baka Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Hajduk, Blaž Slišković, Igor Štimac, Hajduk, Blaž Slišković, Hajduk, Baka Slišković, Hajduk, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, NS BIH, Baka Slišković, NK Široki Brijeg, Premijer liga BiH, Blaž Slišković, medina, zinadin zidane, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Branko Grgić, Igor Štimac, Blaž Slišković, namještanje utakmica, Qingdao Jonoon, Blaž Slišković, Blaž Slišković, kina, HŠK Zrinjski, Hajduk, Krunoslav Lovrek, Blaž Slišković, NK Široki Brijeg, Blaž Slišković, Blaž Slišković, HŠK Zrinjski, razvodi, ceca kitić, Blaž Slišković, Blaž Slišković, djed, Blaž Slišković, HNK Hajduk, Hajduk, Blaž Slišković, novi pazar, Blaž Slišković, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Sjeverna Koreja, Blaž Slišković, baka, Blaž Slišković, Split, Mostar, Hajduk, Blaž Slišković, blaž baka slišković, Stadion
...zbog njega se kupovala karta više, a i prije nego što je prekinuo nogometnu karijeru, slavni Mostarac službeno je izabran u najboljih 11 igrača Hajduka svih vremena. Koliko je bio velik, dokaz je i izjava jednog od najvećih nogometaša svih vremena Zinedinea Zidanea:


''Sjećam se sezone 1986./1987. kad je u Marseilleu igrao izvanredan veznjak Blaž Slišković kojeg sam uživao gledati. Zaista, Slišković je bio čudesan igrač koji je na zadivljujući način zabijao golove čak i izravnim udarcem iz kornera. Danas djece za idole imaju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a meni i mojoj generaciji idoli su bili tadašnji nogometni velikani Enzo Francescoli, Blaž Slišković i Jean-Pierre Papin'', nedavno je izjavio slavni Zizou koji je prije osam godina izabrao Sliškovića u idealnu momčad Marseillea svih vremena, iako je Baka na Velodromeu igrao samo jednu sezonu (1986./1987.).

Kao trener Baka je već jednom sjedio na klupi Bijelih, u sezoni 2004./2005., kada je preuzeo momčad usred rezultatske krize, doveo ju do prvog mjesta i onda dobio otkaz od trojca koji je tada drmao klubom (Igor Štimac, Branko Grgić i Fredi Fiorentini). Zbog toga je Slišković tužio Hajduk i sudskim je putem potraživao dug od 270 tisuća eura.

Iako sudski proces još uvijek traje, Slišković nikad nije rekao da bi odbio još jedan poziv da postane trener, a blizu Poljuda Baka je bio i u svibnju ove godine, kad je klub dao otkaz Damiru Buriću. No Ivan Kos i nova uprava Hajduka tada se odlučila za Marijana Pušnika.

Nakon blamaže i ispadanja u Kupu od Splita, na izvanrednoj presici Hajduk je objavio da je Slovenac dobio otkaz, a odmah su počele medijske špekulacije o njegovu nasljedniku.

Jedan od onih koji ozbiljno kandidiraju za trenera Bijelih je i Slišković. U intervjuu za Index Baka je priznao da bi rado ponovno preuzeo klub u kojem je bio legendarni igrač, ali ne po svaku cijenu.

''Još je prerano konkretno razgovarati o tome. Pušnik je otišao prije pola sata i bilo bi neozbiljno da se preko medija guram. Međutim, lagao bih kad bi kazao da me ne zanima pozicija trenera. Naravno da bih se u određenim okolnostima pristao vratiti na Poljud, ali jedino kad bi Uprava u eventualnim razgovorima bila ozbiljna i prihvatila neke uvjete bez kojih ne želim niti razgovarati. Situacija u Hajduku nije sjajna, to je svima jasno i jača trenerska imena ne guraju se kao nekad kako bi trenirali njegove igrače. Nema veće časti nego biti trener Hajduka, ali ideali su jedno, a realnost nešto sasvim drugo. Politiku Hajduka iz temelja treba promijeniti. Ima i trenera koji jedva čekaju da dobiju takvu priliku, ali ja nisam jedan od njih. Svakom poslu želim pristupiti ozbiljno pa čak i kad je riječ o mome Hajduku, ali ne želim srljati kao guska u maglu. A dolje je sad kaos'', jasno i odrješito rekao je Baka i naglasio:

''Gledao sam ovaj debakl protiv Splita i jedna stvar mi nije jasna. Hajduk je navodno u velikim financijskim problemima, a u momčadi je bilo dvostruko više stranaca i igrača sa strane nego omladinaca iz domaćeg pogona. Nitko me ne može uvjeriti u to da se uz pravi i stručni rad, s domaćim klincima, ne može do trofeja. A Hajduku su trofeji i titule u genetskom kodu.''

Baka je objasnio koji su to uvjeti od kojih ne bi odstupio.

''Nisam protiv stranih igrača, osobito onih kvalitetnih, ali smatram da ih ne treba forsirati. Osnovna snaga momčadi mora biti jezgra ponikla u klubu, a stručno selektirani stranci dovode se tek da popune praznine u ekipi. Nisam upoznat s detaljima o omladinskoj školi u Hajduku, ali svakoj upravi mora biti jasno to da nijedan klinac, ma koliko god bio talentiran, nije odmah postao Maradona. Takvog se igrača treba čekati, forsirati, biti strpljiv s njim, a ne ga odmah izbaciti iz momčadi i umjesto njega dovesti nekog stranog polovnjaka. Strategija kuba treba se nužno mijenjati, a to je samo jedan od detalja koji se moraju promijeniti. Bila mi čast sjesti na klupu Hajduka još jednom, to je moj klub, ali ne pod bilo kojim uvjetima'', rekao je na kraju Slišković.

Index.hr