Baka Slišković objasnio zašto je Hrvatska pokradena i nikome ništa!

Baka Slišković, Igor Štimac, HNS, kritika, Baka Slišković, Island, SP Brazil, Hrvatska, hrvatska-island, Baka Slišković, komentar, Baka Slišković, Hajduk, stanko poklepović, Baka Slišković, komentar, SP u Brazilu, Brazil-Hrvatska, Blaž Slišković, Hajduk, baka, Baka Slišković, Blaž Slišković, blaž  slišković baka, interview, blaž baka slišković, južna koreja, izbornik, NK Široki Brijeg, Blaž Slišković, Slaven Musa, Dinamo, blaž  slišković baka, Baka Slišković

Sve je to biznis, od toga FIFA živi i njih ne interesira Hrvatska, njih interesira da Brazil prođe dalje na bilo koji način.

Za Sportski.net piše: Baka Slišković

Što reći nakon ovakvog poraza? Evidentno je da je se domaćinu išlo u prilog, i da njihova pobjeda nije bila zaslužena. Hrvatska nije zaslužila izgubiti utakmicu protv Brazila. Pa iako smo svi još uvijek pod utiskom krađe i suca, treba se malo osvrnuti i na igru Hrvatske. Nije ni Hrvatska bila na jednom zavidnom novou, bez obzira što je igrala protiv domaćina, protiv svih tih brazilskih zvijezda.

Međutim, moje je mišljenje da Vatreni nisu odigrali kako mogu i znaju. Ja ne želim nikoga kritizirati, ali i neke izmjene u drugom poluvremenu su bile upitne. Po meni je Sammir trebao igrati, on bi u toj utakmici isigurno dao 150 posto, a ima potrebnu kvalitetu. Pa onda početi utakmicu s Jelavićem koji protiv dva brazilska stopera nema nikakvih izgleda ni u duelu ni u skoku. Ja bih tu stavio jednog lažnog centarfora, Sammira recimo, da igra tu lažnu špicu, da proba zadržati loptu u svom posjedu.

Bilo je tu još nelogičnosti. Zašto nije napravljena treća izmjena kad je ekipa u zadnjih 15-ak minuta bila vidno isrcpljena, a morali smo juriti gol za izjednačenje. Da ne govorim koliko smo grešaka napravili kod prvog gola Brazila, tri naša igrača su bila u posjedu lote, i onda onako prokockaju loptu.


A sudac je posebna priča. Jedanaesterac nije postojao, takvih prekršaja ima na desetke na svakoj utakmici i to se ne sudi.

Treba na kraju biti pošten. Brazil je bio bolji, ali nisu pobijedili pošteno.

Mi moramo biti svjesni da se Svjetsko prvenstvo igra u Brazilu, i da se nekim slučajem desi čudo i domaćin ispadne u prvom krugu, interes za SP bi strašno pao. Ovo Svjetsko prvenstvo je biznis, to mi moramo shvatiti. Hrvatska ima četiri milijuna stanovnika, a Brazil ima 190 miliuna, pa oni imaju 12 milijuna registriranih nogometaša. Normalno je da onda ljudi u FIFA-i razmišljaju sasvim drugačije od nas. To je evidentno, to se mora shvatiti. Nisu bezveze sve ove istrage, tko je koga podmitio u dodjeli SP-a Kataru... Sve je to biznis, od toga FIFA živi i njih ne interesira Hrvatska, njih interesira da Brazil prođe dalje na bilo koji način.