Baka Slišković: Jednoga dana vratit ću se u Hajduk

Blistavi igrački dani su iza njega, ali kao trener može još puno dati. Uz veliko uvažavanje svog nekadašnjeg suradnika Miše Krstičevića, Slišković ne skriva - jednom ću se vratiti na Poljud

 

Slišković je lani u ovo vrijeme imao trenerski angažman u Kini, ali sada je 'između poslova' i uživa u dokolici. Nada se angažmanu (ima ozbiljnih kombinacija) u iduća dva mjeseca i stigao je pogledati ogled Zrinjskog i Dinama pod Bijelim brijegom gdje je postao jugoslavenska nogometna legenda. Živo se sjeća i prijateljskog dvoboja tadašnjeg Veleža i Dinama.

'Igralo se 9. 2. čini mi se 1980. i dobili smo ih 9:2. Ja sam zabio četiri gola i to mi je bila jedna od najboljih partija u dresu Veleža', govori za tportal.hr Slišković i spremno se prisjeća razgovora s Markom Mlinarićem nakon utakmice (video prilog). Vrlo komičnog razgovora s 'klasičnim mostarskim' završetkom.

Nakon što je postao legenda Veleža postao je i legenda Hajduka kojemu, uz puno kvalitetnog rada, predviđa nove zvjezdane trenutke kroz nekih pet ili šest godina. Slično razmišlja i u kontekstu Zrinjskog te BiH reprezentacije na čijem je kormilu bio 'Ćiro prije Ćire'. Odveo je zmajeve u Zenicu i prvi put ujedinio zavađeni narod. Ne skriva da je zov Poljuda u njemu i dalje vrlo jak, a osim Hajduka, u Hrvatskoj se još samo vidi na klupi - Dinama.

Za kraj je veliki Baka imenovao Hrvate koji su mu od vremena samostalnosti najbliže došli po stilu igre i kvaliteti. Osim logičnog prvog izbora Milana Rapaića, Mostarac je odabrao još jednog Mikija. Jako mu se sviđa Badelj i u njemu vidi veliku snagu Hrvatske i Hamburga za budućnost.

tportal.hr