Badelj i Kalinić igrat će u polufinalu, ispali Vida i Perišić koji je zabio Napoliju

Ivana Perišića i društvo iz Wolfsburga čekao je veliki izazov u uzvratu igranom u Napulju. Vukovi su se morali vaditi iz ponora u koji su upali prije tjedan dana kada su kod kuće izgubili od Napolija sa 1:4.

Bila je to, kako se pokazalo, nemoguća misija, a talijanska momčad do 65. minute imala je i vodstvo (2:0). Wolfsburg je ipak uspio izvući neodlučen rezultat (2:2) golovima Klosea i Perišića. Hrvatski reprezentativac odigrao je cijeli susret za goste.

Fiorentina se iz Ukrajine vratila s remijem (1:1), što je Milanu Badelju, koji je protiv Dinama Kijev počeo na klupi, i violama olakšalo posao. Bila je to uzbudljiva utakmica s mnogo prilika na obje strane. Ipak, Kijevljanima je posao znatno otežan kad je Lens u 40. minuti dobio drugi žuti karton. Ubrzo je Gomez zabio za vodstvo domaćina koje je u sudačkoj nadokna povećao Vargas (2:0). Domagoj Vida je igrao cijelu utakmicu za Dinamo dok je Badelj ušao u igru u 79. minuti.

Club Brugge izbacio je Bilićev Beșiktaș, ali nije uspio zabiti Dnipru, prvi susret završio je 0:0. Nije zabio niti u uzvratu, ali Dinpro zato jest. I to jednom koliko je i bilo dovoljno za prolaz u polufinale (1:0). Nikola Kalinić igrao je za ukrajinsku momčad od 72. minute.

U Sankt-Peterburgu novi ruski prvak Zenit bio je blizu produžetaka protiv lanjskog pobjednika Seville. Ipak, Sevillu je pet minuta prije završetka spasio Gameiro zabivši za 2:2.

Izvještaje utakmica i statistiku pročitajte na portalu Goal.com.

Europska liga, uzvrati četvrtfinala

Dnipro - Club Brugge (0:0) 1:0 (Shakhov 82')

Fiorentina - Dinamo Kijev (1:1) 2:0 (Gomez 43', Vargas 90'+4)

Napoli - Wolfsburg (4:1) 2:2 (Callejon 50', Mertens 65' / Klose 71', Perišić 73')

Zenit - Sevilla (1:2) 2:2 (Rondon 48', Hulk 72' / Bacca 6' -11m, Gameiro 85')

vecernji list