Bad Blue Boysi stižu u grad, splitska policija izdala posebne upute uoči današnjeg derbija na Poljudu

Torcida, hajduk split torcida, Torcida, Hajduk, Dinamo, Poljud, Hajduk, rođendan
... i njihovo korištenje za vrijeme utakmice Hajduk-Dinamo koja će se igrati u subotu u 15 sati, te je najavila prihvat gostujućih navijača kod naplatne postaje Dugopolje, odakle će pod policijskom pratnjom biti upućeni na stadion.

Policija je također izvijestila kako će obavljati prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1 kod naplatne postaje Dugopolje gdje će se vršiti i posebna regulacija prometa.

"Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, biti će upućene izravno na stadion Poljud. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag", navodi se u priopćenju policijske uprave splitsko-dalmatinske uoči današnje utakmice Hajduk-Dinamo.

Policija je preporučala gostujućim navijačima da do naplatne postaje Dugopolje, koja je od stadiona Poljud udaljena 15 kilometara, dođu do 13,00 sati jer je to posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak na stadion.

"Zabranjeno je unošenje pirotehničkih sredstava na stadion i njihovo korištenje, a posjetiteljima i drugim osobama koje se kreću prema stadionu zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za ozljeđivanje, alkoholnih pića i drugih pića koja se nalaze u staklenim i plastičnim bocama, odnosno tetrapak ambalaži", stoji u policijskom priopćenju.

Također se upozorava kako nije dozvoljeno ni unošenje kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih tvrdih predmeta, torba i ruksaka na stadion.

Navijače se poziva da zastave ne nose na drvenim ili metalnim štapovima jer unos takvih štapova neće biti dozvoljen te se napominje kako se na stadion mogu unijeti plastični šuplji štapovi, dužine do 1 metar.

Splitska je policija također obavijestila građane kako će zbog utakmice Hajduk-Dinamo od 7,00 sati biti uspostavljena blokada prometa na šetnici oko stadiona Poljud, a od 10,00 sati uspostavit će se blokada prometa u ulici 8. Mediteranskih igara, dok će u 12,00 sati uslijediti blokada prometa u dijelu Zrinsko-frankopanske ulice te u ulici Put Supavla.

Slobodna Dalmacija