Atletico izbacio blijedi Arsenal, Marseille nakon drame do finala!

Europska liga, finale
Salzburg je u uzvratni sraz s Marseilleom ušao s deset domaćih europskih utakmica bez poraza u nizu. Nadoknadili su Austrijanci 0:2 iz prve utakmice, izborili produžetke i bili bolja momčad. A onda je sudac potpuno krivo dosudio nepostojeći korner iz kojeg je poentirao Rolando u 116. minuti i Marseilleu donio 3:2 pobjedu.

Nastavio se tako ovotjedni trend sudačkih pogrešaka na najvišoj europskoj nogometnoj razini. Za Salzburg je jako dobar cijeli susret bio Duje Ćaleta-Car. Marin Pongračić ušao je u 97. minuti.

Nakon remija protiv Arsenala u Londonu (1:1) u prvoj utakmici, španjolska momčad slavila je u Madridu sa 1:0. Diego Costa zabio je četiri pogotka u sedam nastupa protiv Arsenala u svim natjecanjima. Sinoć je pogodio za 1:0 u 45. minuti.

Zanimljivo, Atletico ove sezone 32. put u svim natjecanjima (55 utakmica) nije primio pogodak. Bila je ovo 216. i posljednja europska utakmica Arsenea Wengera. Njegov 58. poraz.

A da stvar bude još gora, Arsenalu se ozlijedio stoper Laurent Koscielny.

Zbog rupture Ahilove tetive, francuski reprezentativac najvjerojatnije će propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Inače, ovo je treći Atleticov finale Europske lige, isto toliko finala igrala je i Sevilla.

VL