Arsenal nanio Aston Villi prvi domaći poraz

U prvoj utakmici 15. kola engleskog Premiershipa nogometaši Arsenala su pobijedili u Birminghamu Aston Villu sa 4-2. Bio je to prvi ovosezonski domaći poraz Aston Ville nakon tri pobjede i četiri remija.

Cijelu utakmicu su domaći nogometaši bili osuđeni hvatati prednost Wengerove momčadi. I dok su u prvom dijelu bili posve bezidejni, u nastavku su zaigrali mnogo bolje, ali i takvo izdanje je bilo premalo za Arsenal. Momčad iz Londona nije drugi put zaredom u Premiershipu dopustila pasti u velikom preokretu. Podsjetimo da su prije tjedan dana vodili protiv Tottenhama 2-0, ali su izgubili 3-2.

Bolju igru od samog početka Arsenal je okrunio dvama pogocima u završnici prvog dijela. Andrej Aršavin je zabio u 39., a Samir Nasri u 45. minuti. Aršavinu je to bio treći, a Nasriju šesti gol u Premiershipu ove sezone.

Irski nogometaš Ciaran Clark, obrambeni igrač Aston Ville, je postigao, pak, oba pogotka za domaćina, što su mu bili prvi pogoci u sezoni. Posebno je lijep bio onaj za 1-2 u 52. minuti kada je poluvolejem uhvatio loptu s vrha šesnaesterca i pospremio je u rašlje. No, zbog stalnog jurišanja prema naprijed Aston Villa je stalno ostavljala mnogo brisanog prostora pred svojim vratima, kojeg su iskoristili Chamakh u 56. minuti, te Wilshere u posljednjim trenucima ogleda čime je postavljeno konačnih 4-2.

Arsenalu je ovo dobrodošao uspjeh nakon dva poraza u nizu ( Tottenham i Braga). Isto tako, barem su privremeno postali vodeća momčad Premiershipa.

totalsport