Argentinski napadač Varea napustio Široki Brijeg

HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slavonija, mario kvesić, NK Široki Brijeg, varea, Široki Brijeg
Evo, baš sada sređujem papire i već u sljedeći ponedjeljak letim u Azerbajdžan, rekao  je Varea za vecernji.ba.

Zadivio gledatelje

Kad je Argentinac u ljetu 2009. u pretkolu Europske lige debitirao za Široki protiv austrijskog Sturma, zadivio je i gledatelje i stručnjake. Austrijanci su ga odmah htjeli otkupiti, ali na Pecari su procijenili kako nema smisla odmah prodati igrača koji je tek stigao. Omaleni napadač, koji izgledom i načinom igre podsjeća na zemljaka Messija (mada kaže da mu je uzor drugi Argentinac, Batistuta) s lakoćom je postizao pogotke. U sezoni 2009./'10. zabio ih je 16. Jedno vrijeme tražio ga je i Hajduk, onda je lom noge zaustavio njegov razvoj. Dugo se liječio, nakon toga sporo vraćao u formu. Ipak, u prošlom je prvenstvu (21 nastup) zajedno s Wagnerom bio prvi strijelac kluba (obojica su postigli po osam pogodaka):

-U novi klub idem uz pomoć jednog argentinskog menadžera. U Ravanu igraju još dvojica mojih zemljaka, a saznao sam kako u Azerbajdžanu igraju još tri Argentinca. Za Ravan igraju i dvojica Srba (kapetan Miloš Zečević i Nemanja Vidaković, te Bišćanin Ekrem Hodžić, bivši nogometaš Jedinstva i Veleža, a tamo je jedno vrijeme igrao i bivši član Zrinjskog Ilija Prodanović - p.p.). Nadam se kako ću se lako prilagoditi. Financijski uvjeti su odlični, ali nemojte pitati za detalje. Klub je utemeljen tek prije tri godine. U tek završenom prvenstvu osvojio je osmo mjesto. Ambicije vlasnika su velike, meni je sve to izazov. Ostalo ću saznati kad stignem u Baku.

Blatter na otvaranju

Malo smo "čačkali" i saznali kako Ravan Baku igra na malom "slatkom" stadionu, koji prima 6500 gledatelja i na čijem su otvaranju bili čelnici Fife Sepp Blatter i Uefe Michel Platini. Na predstojećem Svjetskom kupu za žene 2012. (U 17), kojemu je Azerbajdžan domaćin, na ovom stadionu igrat će se nekoliko utakmica.

Vecernji.ba