Argentina golom u 118. minuti prošla Švicarsku!

SP u Brazilu, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Lionel Messi, Neymar, Argentina, švicarska, SP Brazil, Argentina, belgija, SP Brazil, Lionel Messi, Argentina, Lionel Messi, Manuel Neuer, James Rodriguez, Paul Pogba, Svjetsko prvenstvo u Brazilu
Argentinci su slavili nakon što je Lionel Messi asistirao Di Mariji, a ovaj je poslao loptu u mrežu. U samoj završnici, u 121. minuti utakmice, Blerim Džemaili je imao sjajnu šansu, ali je s četiri metra nevjerojatno glavom pogodio okvir gola!

Gaučosi su prošli u četvrtfinale SP-a pobijedivši u najslabijoj utakmici prvenstva u produžetku Švicarsku s 1:0 pogotkom Angela Di Marije u 118. minuti.

Punih 118 minuta favoriti nisu pronalazili načina kako probiti sjajnu švicarsku obranu, oslanjali su se većinom na Lea Messija, koj međutim nije odigrao dobru utakmicu. Ipak, njegov čudesan prodor i dodavanje za Di Mariju odlučili su na kraju susret.

U vrlo slabom prvom dijelu Argentinci su više napadali, a najbolje su prilike propustili Švicarci. U dva navrata je Shaqiri proigrao svoje suigrače, koji su bili neprecizni - u 27. minuti je pronašao Xhaku na desetak metara, a udarac tog švicarskog Albanca vratar Romero brani, da bi u 39. minuti Drmić izbio sam ispred Romera i u pokušaju da ga prebaci jednostavno mu je dodao loptu.

U drugom dijelu su se Argentinci konačno probudili i u 62. minuti su došli do svoje prve opasnije situacije na utakmici. Konačno je u 77. minuti solo-prodorom došao do više prostora, ali njegov udarac je obranio sigurni švicarski vratar. U samoj završnici Švicarci su ostali bez snage, a Argentinci ipak nisu krenuli svim snagama po pogodak, pa je utakmica otišla u produžetak.

U 109. minuti Benaglio ponovno vadi loptu ispod grede nakon udarca Di Marije, a kada se već očekivao kraj i penali Argentina je ipak postigla pobjednički zgoditak.

Messi je u 118. minuti prošao dvojicu igrača i pronašao Di Mariju, čiji prizemni udarac prolazi pokraj Benaglia. No, Argentince je poljubila i sreća u samoj završnici susreta u kojoj se više toga događalo nego u preostalih 118 minut.

Nakon udarca iz kuta Švicaraca njihov vratar Benaglio je u kaznenom prostoru Argentinaca skoro škaricama postigao zgoditak, a onda je u nastavku akcije Džemaili sam s pet metara glavom pogodio vratnicu. Di Maria je potom mogao postići i svoj drugi zgoditak jer su ostala prazna švicarska vrata, ali je njegov udarac s centra otišao par centimetara od vratnice, a potom je u zadnjim sekundama Shaqiri imao slobodan udarac sa 17 metara i pogodio je argentinski živi zid.

Argentina će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg dvoboja između Belgije i SAD-a.

Pred 62.000 gledatelja na Areni Corinthians sudio je Šveđanin Jonass Eriksson.
Strijelac: 1-0 Di Maria (118)

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, F. Fernandez, Garay, Rojo (Basanta, 106) - Gago (Biglia, 107),Mascherano, Di Maria - Messi, Higuain, Lavezzi (Palacios, 70)
ŠVICARSKA: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Schär, Rodriguez - Behrami,Inler - Xhaka (Fernandez, 66), Shaqiri, Mehmedi (Džemaili, 112) - Drmić (Seferović, 82)

sport.hrt.hr