Antonio Asanović je na putu prema Željezničaru

Antonio Asanović, nogomet, FK Željezničar
Dolazi da ga pogledamo i ukoliko se pokaže na treninzima, možda i ostane. Međutim, ne znamo u kakvom je stanju tako da ne znam hoće li ostati, kaže menadžer Željezničara

Mladi 23-godišnji hrvatski nogometaš, koji igra na stoperskoj poziciji Antonio Asanović, karijeru bi mogao nastaviti u redovima sarajevskog Željezničara.

Hrvatski defanzivac, inače sin proslavljenog hrvatskog nogometaša Aljoše Asanovića danas će doputovati u Sarajevo i priključit će se Željezničaru.

"Dolazi da ga pogledamo i ukoliko se pokaže na treninzima, možda i ostane. Međutim, ne znamo u kakvom je stanju, tako da ne mogu unaprijed govoriti o tome, da li će ostati ili ne", kazao je menadžer Željezničara Amar Osim.

Asanović mlađi rođen je 30. novembra 1991. u Cannesu (Francuska), a omladinsku karijeru proveo je u Hajduku za kojeg je 2011. potpisao ugovor. Odmah je posuđen Primorcu gdje je odigrao 47 utakmica. Prije godinu potpisao je ugovor sa slavnim rumunskim klubom Dinamom Bukurešt, za koji je odigrao dvije utakmice, a prošle sezone igrao je kao pozajmljen igrač u Coroni Brasov.

goal.com