FOTO  Ante Vidačak: Cilj kluba je izboriti nastup u Europi

Novinarima su se obratili Ante Vidačak, predsjednik HŠK Zrinjski, Marin Aničić, kapetan momčadi i Draženko Bogdan, pomoćni trener HŠK Zrinjski.

Ante Vidačak

U nogometnoj pauzi klub je doživio nekoliko promjena. Završena je izgradnja pomoćnog igrališta sa umjetnom travom na stadionu. Ovo je investicija za sadašnje i buduće generacije Zrinjskog. Što se tiče igračkog kadra, klub je u nogometnoj pauzi i tu doživio određene promjene. Iz kluba je otišlo nekoliko igrača (Zadro, Duro, Živko, Sušić i Žižović).  Žižović je izrazio želju da promjeni nogometnu sredinu i klub mu nije stvarao probleme u realizaciji transfera. Zadatak Uprave kluba u suradnji sa stručnim stožerom je bio dovođenje mlađih, talentiranih igrača što je i realizirano. Zrinjski ima izuzetno mladu momčad, osim 2-3 igrača koja imaju preko 25 godina. Cilj kluba je izboriti nastup u Europi. Najveći konkurenti u borbi za izlazak u Europu Zrinjskom bi trebali biti Sarajevo i Borac.„Meni se čini da smo u igračkom kadru jači od tih klubova, ali oni imaju jaču logistiku i da će to puno utjecati. Mi smo od sudaca oštećeni protiv Željezničara i Borca. Očito da se radi o jednoj jakoj logistici, velikoj snazi u savezu i sudačkoj organizaciji, gdje mi ne možemo utjecati onoliko koliko oni mogu. Zabrana ulaska navijača na tribunu za stajanje je još na snazi. Klub će sve napraviti kako bi do utakmice sa Čelikom u narednom kolu trbina za stajanje bila u funkciji. U planu je postavljanje željezne mreže visine dva metra. Mreža bi trebala pokrivati 2/3 tribine za stajanje. Nakon postavljanja mreže, komisija iz N/FS BIH će ocjeniti da li tribina ispunjava sve uvjete za odigravanje utakmica uz prisustvo navijača, rekao je predsjednik Zrinjskog Ante Vidačak.

>> Za vikend nastavak natjecanja u Premijer ligi

Draženko Bogdan

image_4__eeb.jpg

Optimist sam uoči otvaranja proljetnog dijela prvenstva. „ Očekujemo da će sutrašnja utakmica proći onako kako mi priželjkujemo. Šef strčnog stožera, Slaven Musa otputovao je u Zenicu kako bi odgledao utakmicu Čelika koji je sljedeći protivnik Plemića. Mi se ne bojimo nikoga, nama je isto dolazi li nam Travnik ili Željezničar, mi moramo biti maksimalno koncentrirani i rezultat ne bi trebao izostati“. Što se tiče sastava, igrat će oni koji su bili u sastavu u generalci protiv Širokog Brijega. Povratnik Džidić neće konkurirati sa sutrašnji ogled, rekao je Bogdan.

Kapetan momčadi Marin Aničić

image_3__0d2.jpg

Sutra očekujem tešku utakmicu, ali i vjeruje u tri nova boda. Sigurno da Travnik neće doću u Mostar sa bijelom zastavicom. Nakon duge stanke igramo prvu prvenstvenu, a nećemo imati ni potporu navijača. Mislim da smo puno kvalitetniji od njih, ali moramo dati svoj maksimum da ih pobijedimo“ ističe Aničić.