Ante Pinjuh: Imali smo vrlo uspješnu jesen

HNK Branitelj - NK Jedinstvo

Većovim trijumfom su ispunili svoje ciljeve u jesenskoj polusezoni kao jedno od iznenađenja ovog natjecanja.
Iako su već u ranoj fazi utakmice golovima Edina Bebanića i Ante Pinjuha imali prednost od 2:0, do kraja nije sve išlo tako glatko.

- Malo smo se opustili poslije 2:0 i Visočani su nam zabili gol. Potom je bilo dosta teško jer je bilo puno žutih kartona, u borbenoj i teškoj utakmici. Drugo poluvrijeme je donijelo puno prekršaja i stalnih prekida, bez prave igre. Prvi put smo igrali tako čudnu utakmicu, Branitelj u dvije godina od kad sam tu nije imao ovakvo poluvrijeme, komentirao je napadač Ante Pinjuh koji je protiv Bosne postigao svoj osmi prvenstveni pogodak, ali zbog dobivenog trećeg žutog kartona neće nastupiti u posljednjem dvoboju momčadi ove jeseni, u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča.
Poslije katastrofe u Gračanici kontra Bratstva (6:0) vikend ranije trijumf protiv Bosne je puno značio igračima.

- Vratilo nas je to i vrlo smo zadovoljni ovom pobjedom. Malo smo i odmakli ekipama koje nas prate, kaže Pinjuh.
Bez obzira kakav ishod bude imala posljednja utakmica ove polusezone, jasno je kako je Branitelj već kroz prvi dio prvenstva napravio vrlo solidan rezultat. Pogotovo kada se uzme u obzir da im je ovo tek druga godina u Prvoj ligi FBiH.
- Za mene je ova polusezona vrlo uspješna. Ovo je mlada ekipa bez nekih izrazitih individualaca i da nam je netko prije sezone ponudio treće mjesto u ovoj fazi natjecanja, objeručke bismo ga prihvatili. Ako ovako nastavimo, u idućim godinama možemo ciljati i na veće stvari, zaključio je Ante Pinjuh.

Dnevni list