Ante Hrkać i Ante Pinjuh novi igrači Viteza

NK Vitez, ante hrkać, Ante Pinjuh
Tako će od jeseni na Gradskom stadionu u Vitezu igrati Ante Hrkać, Ante Pinjuh i Stipe Miloš. Osim njih, klub je angažirao i Ljubušaka Andriju Petrovića.

Ante Hrkać je rođeni Širokobriježanin koji je prošao sve mlađe selekcije Širokog Brijega. Ima iskustvo igranja u Premijer ligi BiH (GOŠK Gabela). Pored GOŠK-ova dresa, ovaj pouzdani igrač sredine terena nosio je i dres mostarskog prvoligaša Branitelja.

- Došao sam pomoći Vitezu u novoj sezoni. Još uvijek čekam papire iz Austrije (igrao u trećeligašu iz Innsbrucka, op. a.), ali to bi trebalo biti riješeno do subotnjeg susreta s Čelikom. Iako nisam prošao pripreme, u klubu su istaknuli kako ozbiljno računaju na moju pomoć. Možda već protiv Čelika dobijem barem pola sata. Igrao sam Premijer ligu, ali sada sam iskusniji i pametniji, dat ću maksimum u novom klubu, rekao je Ante Hrkać u izjavi za ABCportal.

Drugi Širokobriježanin u redovima Viteza bit će i napadač Ante Pinjuh koji je u mlađim selekcijama Širokog Brijega redovito punio mreže suparnika, a igrao je i za seniorsku momčad kluba s Pecare. I Pinjuh je nosio dres Branitelja, te u prošloj sezoni Zagreba u 2. HNL, dok se nedavno njegovo ime povezivalo sa Željezničarom gdje je bio na probi.

Tomislavgrađanin Stipe Miloš je također prošao omladinsku školu Širokog Brijega, a kao senior je igrao za Posušje, livanjski Troglav, u mađarskom drugoligašu SZTK i Rudaru iz Prijedora, dok Ljubušak Andrija Petrović stiže na jednogodišnju posudbu iz FK Sarajevo.

Po svemu sudeći Vitez će u novu sezonu krenuti s potpuno novom momčadi, a to je briga koja muči sve navijače ovog premijerligaša iz središnje Bosne. Naime, klub su na koncu prethodne sezone napustili Brekalo, Branković, Mišić, Hasanović, Dilaver, Šišić, Garić, Isaković i trener Miše. A ni pripremne utakmice ne daju dojam kako će biti svijetla jesen u Vitezu. U šest pripremnih utakmica, još uvijek nisu postignuli pogodak. (Istra 0:4, Osijek 0:1, Zrinjski 0:0, federalni prvoligaš Metallege BSI iz Jajca 0:2, drugoligaš Rudar iz Zenice 0:0 i federalni prvoligaš Mladost iz Kaknja 0:1). Vitez novu sezonu Premijer lige BiH otvara gostovanjem kod Čelika u Zenici.

abcportal.info