Ante Ćorić je veći talent od Modrića i Kovačića

GNK Dinamo Zagreb, NK Osijek, kadeti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Nikola Vlašić, talent, talenti, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, ugovor, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, nogometaš, transfer, Ante Ćorić, Dinamo, Ante Ćorić, Dinamo
Završene su lijepom predstavom protiv Šahtara koja je pokazala da su plavi dečki pod vodstvom Zorana Mamića itekako spremni za nastavak prvenstva.

- Jako sam zadovoljan pripremama, načinom kako je momčad radila, uvjetima i pažnjom kakvima smo bili okruženi i u Rovinju i ovdje u Španjolskoj. Nažalost, ali tako je to u životu, nije bilo sve bajno, ozlijedili su se Jozo Šimunović, Josip Pivarić i Mario Musa. Ali radi se o sastavnom dijelu našeg posla. Dečkima želim da se što prije vrate u puni pogon, da se priključe momčadi - kaže Zoran Mamić.

Na pitanje je li definirao udarni sastav, trener veli da ima viziju i zna tko bi nakon ovih priprema trebao igrati u prvih 11, no isto tako tvrdi da će svaka utakmica u nastavku prvenstva nositi nešto svoje, netko će dobiti, netko izgubiti u toj priči.

- Neću kazati da imam prvih 11, nama svi trebaju. Mogu sa sigurnošću ustvrditi da će svatko od njih dobiti dovoljan broj minuta.

Je li trener barem malo promijenio stavove i viziju prema nekim igračima nakon ovih priprema?

- Ne, vizija se nije promijenila. Možda je to s jedne strane prepotentno, ali mi s tom momčadi živimo duže vrijeme, nije došlo mnogo novih igrača, znamo koliko tko vrijedi i koliko tko može. Mi u stručnom stožeru slično vidimo i razmišljamo, vrlo smo kompatibilni, na dobrom smo putu.

Jedan igrač iz obrane zaslužio je posebnu trenerovu pohvalu...

- Leonardo Sigali. Moram ga istaknuti, odradio je fantastične pripreme.

Ante Ćorić je pokazao svjetski talent. Mnogi se pitaju je li u ovim godinama bolji od Luke Modrića i Matea Kovačića?

- Ante je blago našeg kluba, biser. Mora još povećati odgovornost u igri, mora biti racionalniji. Po našim mjerenjima fascinirajuće je da je Ante igrač koji najviše pretrči. Bilo bi dobro kad bi to još bolje racionalizirao. Po talentu u ovim godinama Ćorić je ispred Luke Modrića i Matea Kovačića! Jedino je Mateo u tim godinama bio ozbiljniji, Ćorić se još igra nogometa.

SPORTSKE NOVOSTI