FOTO  Interviju: Anja Tambić najbolja nogometašica Mostara

Sem toga Anja je i rukometašica Zrinjskog čije vrijeme tek dolazi, i evo što o svemu kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Evo kao prvo reci nam kada si se počela baviti nogometom?

Nogomet igram od malih nogu i uvijek me privlačio, ali okolnosti su bile takve da počnem trenirati i igrati rukomet. Dobila sam poziv od trenera da im se priključim, pa ću probati igrati nogomet,iako mi je i dalje rukomet na 1 mjestu.

Možeš li nabrojati neke utakmice na kojima si nastupala?

Priključila sam se nedavno nogometu i debitirala sam na utakmici odigranoj uoči finala Lige MZ. Nogomet sam igrala i u srednjoj školi ali samo rekreativno.

Kako si se osjećala kada si proglašena najboljom igračicom u Mostaru?

Iznenadila sam se, ali bilo mi je drago i počašćena sam sa time, ali uvijek mogu bolje i tome ću težiti iz utakmice u utakmicu.

Što se dalje planira u ženskom nogometu Mostara, ima li nekih dogovorenih utakmica?

Planira se osvojiti prvo mjesto u ligi Federacije Bih. Na početku smo priprema, sada radimo na fizičkoj spremi, a za utakmice još nam nije poznato ništa.

Osim što si dobra nogometašica odlična si i rukometašica, pa kakvo je stanje danas u rukometu?

Prošlih godina je liga puno jača, međutim iz godine u godinu sve je lošija jer su u većini klubova problem financije. Odlaze dobre rukometaŠice i tu se gubi na kvaliteti rukometa. Mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo obraniti titulu prvaka i mislim da to možemo.

Kako nalaziš vremena za baviti se sa dva sporta?

Sve se može kad se isplanira. Rukomet mi je na 1. mjestu, a nogometne utakmice svakako će se igrati nedeljom. Malo je teško,ali sve se može kada se isplanira.

Kakve su ti ambicije u budućnosti?

Voljela bih sa Zrinjskim osvojiti duplu krunu . Planiram i fakultet upisati, a nadam se ću za par godina pokušati igrati i negdje u inozemstvu.

Poruka našim čitateljima od jedne sjajne i svestrane sportašice.

Pozdrav svim čitateljima portala. Nadam se da će doći da nas bodre u što većem broju kako na rukometnom, tako i na nogometnom terenu.

HERCEGOVINA.info