Ancelotti dobio otkaz u Bayernu!

Carlo Ancelotti, FC Bayern
Već nekoliko tjedana ozbiljna kriza drma Bayern! Iako su u prvenstvu izgubili tek od Hoffenheima i remizirali s Wolfsburgom, te nakon šest kola imaju 13 bodova, već nakon pobjede protiv Anderlecha 3:0 u prvom kolu Lige prvaka bilo je jasno da nešto ne štima.

Tada je Arjen Robben javno kritizirao momčad, dok je Franck Ribery bacio dres nezadovoljan izmjenom. U srijedu su Bavarci izgubili kod PSG-a glatkih 3:0.

Nakon utakmice prvi čovjek kluba Karl-Heinz Rummenigge javno je rekao da to nije Bayern i da će u klubu sigurno pričati o tom porazu, dok Robben nije previše želio komentirati poteze trenera Carla Ancelottija koji je na klupi ostavio njega, Hummelsa, Riberyja...

Poraz u Parizu bila i posljednja utakmica Ancelottija na klupi bavarskog giganta. Naime, po dolasku u München održan je krizni sastanak na kojem je odlučeno da je Talijan bivši! Na klupi će ga naslijediti Willy Sagnol.

"Momčad od početka sezone nije ispunila očekivanja koja smo postavili pred njih. Utakmica u Parizu je pokazala da moramo reagirati. Hasan Salihamidžić i ja imali smo otvoren i ozbiljan razgovor s Carlom i obavijestili ga o našoj odluci. Želim se zahvaliti Carlu, on je moj prijatelj i to će ostati, no ovo je profesionalna odluka. Od momčadi sada očekujem pozitivnu reakciju te da ostvare naše ciljeve u ovoj sezoni", rekao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Cijelu situaciju mogao bi iskoristiti Milan, koji također nije zadovoljan svojim trenerom Vincenzom Montellom. Aeroplanino je na rubu otkaza i uprava sedmerostrukog prvaka Europe već je kontaktirala Ancelottija oko mogućeg povratka, javljaju talijanski mediji. Carletto je s Milanom osvojio dva naslova Lige prvaka i jednu titulu Serie A.