FOTO  Analizirali smo dosadašnji dio DFA lige za regiju Hercegovina

Zrinjski 2008 - DFA liga

Liga se igra u nekoliko gradova, a najbolji na proljeće igraju završnicu u Sarajevu. Malo smo se pozabavili analizom, ali i rezultatimo koji nam govore tko najviše ima šansi da uđe u samu završnicu DFA lige iz Hercegovine.

Utakmice se igraju na dva terena u Arena Sport Centru u Mostaru.

Ove godine Liga se igra za 2007., 2008., 2009., 2010., te 2011. i mlađe, a krenut ćemo upravo od ovih najmlađih.

2011. godišta i mlađi

Dosta nepoznanica je upravo kod ovog godišta jer većina malih nogometaša upravo na DFA ligi igra svoje prve nogometne utakmice. 

U vrhu kod ovog godišta su se izdvojile ekipe ŠN Sport Talent, Leostars i FK Leotar pa s toga upravo jedna od ovih ekipa trebala bi biti glavni kandidat za osvajanje prvog mjesta.

2010. godište

Ovo je druga godina u kojoj samostalno nastupa ovo godište. Prošle godine kao najbolji su se pokazali mali nogometaši iz Trebinja, odnosno Leostars koji su i na dosta lijep način predstavili našu regiju na završnom natjecanju.

Ipak ove sezone Leostars malo kasni za vodećim ekipama, od kojih su se izdvojile ekipe: ŠN Limači Čapljina bijeli, UniSport Stolac i ŠN Tiki Taka. Doduše tu je i ŠN Sport Talent koja ima manje odigranih utakmica i upravo u ovim ekipama možemo vidjeti barem donekle tko će voditi "bitku" za naslov u ovom uzrastu.

2009. godište

Protekle dvije sezone kod ovog godišta ubjedljivo je slavila ekipa HŠK Zrinjski. Prve godine mali Zrinjevci okitili su se srebrenom medaljom na završnom turniru u Sarajevu, dok su prošle godine završili četvrti.

Ove godine odlično su startali u DFA ligi. Ubilježili su do sada pet pobjeda, jedan poraz i jedan remi te se nalaze na prvom mjestu. Odmah iza njih je NK Posušje ekipa koja je upravo prošlog vikenda nanijela prvi poraz ekipi Zrinjskog (4:2).

Na trećem mjestu se nalazi ekipa AF Mostar koja sigurno ima velike ambicije upravo kod ovog godišta, a na četvrtom mjestu je ekipa AS Međugorje koja je mišljenja smo na četvrtom mjestu samo zato što ima manje utakmica od vodećeg trojca.

Međugorje je u svim dosadašnjim utakmicama odlično igralo, te bilježilo pobjede sa velikim brojem postignuti, a malim brojem primljenih pogodaka.

Mišljenja smo da će upravo ove četiri ekipe voditi glavnu riječ kod ovog godišta.

2008. godište

Izuzetno jaka konkurencija ove godine je upravo u ovom godištu. Ipak morali smo izdvojiti barem četiri ekipe koje su u dosadašnjem dijelu lige pokazale najviše, a to su: AF Mostar, ŠN Sport Talent, USŠ Fortuna i Leostars. 

Upravo je Leostars prošle godine predstavljao našu regiju na završnom turniru u Sarajevu i okitili se srebrenim medaljama. 

Ipak Leostarsu će ove godine biti dosta teže jer su odlično krenule i ekipe AF Mostar, Sport Talent i Fortuna, a i Blagaj, Zrinjski, Hercegovac iz Bileće... zasigurno će mnogima poremetiti planove kod ovog godišta.

2007. godište ima dosta manje ekipa pa je još rano za ikakvu analizu.

HERCEGOVINA.info