Amer Bekić: Zrinjski može u Europu

Uglavnom u mnogim sredinama glavnu riječ vode iskusniji, stariji igrači. Igrači koji su na zalasku i koju svoju rutinu baziraju na ogromnom iskustvu zasnovanom na stotinama odigranih utakmica.

Ipak, Slaven Musa je jedan od onih koji voli mlade igrače. Na njima, kako kaže svijet ostaje pa Slaven nerijetko u vatru u startnih jedanaest pošalje po više od pet igrača sa manje od 23 godine. Među njima je čest i Amer Bekić. Tuzlak koji se dokazao u Slobodi potpunu afirmaciju tek treba da stekne i to Pod Bijelim brijegom. Da Musa nije pogriješio kada je angažirao ovog mladića najbolji su dokaz njegove igre i golovi u jesenjem dijelu sezone.

„Odlično mi je u Mostaru. Mislim da nisam pogriješio što sam ljetos izabrao Zrinjski", kaže Bekić, te dodaje:

„Rezultati koje smo ostvarili u prvom dijelu sezone su po meni odlični, a raspored je dodatni razlog za još veći optimizam i vjeru u još bolje proljeće. Vidite da smo u jesenjem dijelu doživjeli svega dva poraza, od čega jedan na svom terenu, te da smo odigrali jednu utakmicu više u gostima".

Na pitanje može li Zrinjski dobaciti do europskih natjecanja što je nekada bila stvar rutine za klub iz Mostara, Bekić odgovara:

„Pa kada se sve ovo što sam nabrojao uzme u obzir onda zašto ne? Nadam se samo da ćemo ostati svi na okupu, odnosno da će nam doći prava pojačanja u slučaju da nas neko od mojih saigrača napusti", govori Bekić.

Bekić se jesenas u četiri navrata upisivao u strijelce. Na proljeće očekuje još više golova, iako kaže da se time ne opterećuje...

„Najvažnije je da sam zdrav i da igram, a pogoci dođu sami od sebe. Vjerujem da ću uhvatiti pravu formu u kakvoj sam bio na početku sezone, rekao je mladi napadać Zrinjskog Amer Bekić.