Alexis izvukao Arsenal, Celtic stigao po priličnu porciju u Barcelonu, Ancelotti pokazao namjere!

liga prvaka
Barcelona je nakon iznenađujućeg prvenstvenog poraza protiv Alavesa na premijeri nove sezone Lige prvaka dočekala Celtic koji je stigao osokoljen visokom pobjedom u škotskom 'Old Firm' derbiju. Ipak, na kraju je momčad Brendana Rodgersa Camp Nou napustila s mrežom punom golova.

Trener Katalonaca Luis Enrique ovaj put nije eksperimentirao, od prve minute na teren je poslao Messija, Suareza i Neymara. U početnoj postavi bio je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je zaradio žuti karton te ga je u nastavku zamijenio Iniesta. Jozo Šimunović nije konkurirao za nastup u redovima škotskog prvaka.

Messi je u samom početku zabio svoj 315. gol za Barcelonu, a Celtic je u 24. minuti imao idealnu priliku za izjednačenje. Ter Stegen je srušio Dembelea, ali se potom iskupio obranivši njegov udarac s bijele točke. Barca je posjedom i kombinatorikom lomila goste te se Messi i drugi put upisao u strijelce nakon odlične akcije koju je izveo u suradnji s Neymarom. Sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Neymar golom iz slobodnog udarca početkom nastavka (imao je i četiri asistencije!), a španjolski je prvak nastavio s atraktivnom igrom i upisao visoku pobjedu protiv nedoraslog suparnika.

Utakmica Manchester Cityja i Borussije iz Mönchengladbacha odgođena je zbog olujnog nevremena na sjeveru Engleske. Jaka kiša potopila je travnjak na Etihadu i onemogućila odigravanje susreta, te će se engleski i njemački predstavnik za prve bodove u Ligi prvaka vjerojatno boriti danas.

Derbi večeri odigran je na Parku prinčeva gdje je Paris SG pod vodstvom novog trenera Emeryja dočekao Topnike iz Londona. Francuski prvak odlično je krenuo, već iz prve akcije Cavani je poentirao glavom nakon ubačaja Auriera i tako usmjerio utakmicu u korist Parižana. Mreža se zatresla u 44. sekundi susreta, bio je to najbrži gol kojeg je PSG postigao u Ligi prvaka. Nakon toga francuski prvak promašio je niz velikih prilika, tragičar je bio Cavani, a sve to kaznio je Arsenal preko Sancheza koji je u završnici zabio za izjednačenje.

Bivši Dinamov veznjak Marko Rog ni sinoć nije dočekao svoj debi u dresu Napolija. U prvenstvenom susretu s Palermom bio je na klupi, a jučer je kao prekobrojan završio na tribini Olimpijskog stadiona u Kijevu. Trener Maurizio Sarri izveo je standardnu momčad, te će mladi hrvatski reprezentativac morati strpljivo čekati svoju priliku prvi nastup u novom klubu. Ivan Strinić nije bio ni na popisu putnika za ukrajinsku prijestolnicu.

U redovima Kijevljana očekivano je krenuo Rogov reprezentativni suigrač Domagoj Vida, koji je zaigrao na poziciji desnog stopera. Dynamo je prvi došao do prednosti lijepim golom Garmaša, ali ubrzo je izjednačio Milik i to nakon što je u zračnom duelu bio uspješniji od Vide. Poljski je napadač u završnici prvog poluvremena postigao i svoj drugi pogodak i tako usmjerio utakmicu u korist talijanske momčadi.

Bayern nije imao problema s Rostovom, uvjerljivo je otvorio novu sezonu elitnog natjecanja. Atletico Madrid se malo više namučio protiv PSV-a, a imao je i sreće jer je Guardado promašio kazneni udarac za domaćina krajem prvog dijela, pogodio je gredu.

Šime Vrsaljko nije ni putovao u Eindhoven, Atleticov trener Simeone zasad hrvatskog braniča drži 'na ledu'.

sportske novosti