Alen Halilović se u Međugorju odlučio igrati za Hrvatsku

Do tada bio je bliži odabiru reprezentacije BiH. Ali to još nije gotovo i nikoga ne treba moliti i zato me zabrinulo ponašanje čelnika HNS-a, koji su mislili da je to gotova stvar." otkrio je gazda Dinama i HNS-a.

Osim "Slučaja Halilović", Mamića još nešto brine u savezu kojim kadrovira: "Zadovoljan sam projektima, rezultatima, proslavom 100-godišnjice, novim prostorom koji je na ponos cijeloj Hrvatskoj, ali nisam zadovoljan Šukerovom komunikacijom s medijima i navijačima, što sam im i prigovrio. To se mora hitno riješiti", izjavio je Mamić u emisiji Sport nedjeljom na Z1 televiziji.

Ministar Jovanović?

"Njegov jedini način skupljanja političkih poene je prozivanje Dinama i HNS-a i to On je mali čorak, komarac za takve institucije kao što su Dinamo i HNS. U 15 mjeseci, koliko vodi taj resor u Vladi, nije napravio ništa za hrvatski sport.

Dirigiranje HDZ-ovcima?

"Ponijela me pjesma i atmosfera i kao simpatizer stranke htio sam dati svoj obol. Brat Zoran i ja mo na svim skupovima HDZ-a. Dijelimo taj svjetonazor, ali nisam član HDZ-a. Uvijek smo podržavali Bandića, jer je davao nešto za klub, a mi smo uvijek iza onoga tko nam čini dobro."

Sammir u reprezentaciji Hrvatske?

"Što se tiče Sammira, mi Hrvati moramo se pitati: U što smo se to pretvorili? Odigrao je 310 utakmica za Dinamo, uzeo sve titule i kupove, stalno igra EL i Lp. Uzeo je naše državljanstvo jer je ovo njegova domovina. Protiv njega može pričati samo netko tko ga ne poznaje. Jeste li ga ikad o dnjega čuli ijednu ružnu riječ? Zar on nema pravo na mladost? Sammir je normalan mladić, sve ostalo su novinarske akrobacije izvučene iz konteksta. Naravno, njegov izlazak nije dobra poruka. Ako želi, može ostati u Dinamu do kraja života."

Skupština Dinama po modelu "jedan član - jedan glas"?

"Doći će vrijeme kada će se s Dinamom nešto dogoditi po tom pitanju, sve u svoje vrijeme, ali ne po ičijem diktatu. Dinamova skupština ima 80 ljudi, u njoj su profesori, doktori... Zar stavrno misle da bih ja uspio svima njima manipulirati? Nameće se glasna i radikalna manjina. Dinamo i HNS perjanica su sporta, unijeli smo milijardu kuna neto u Hrvatsku, zar bih se zbog toga trebao ispričavati? Pa ljudi bi nam trebali skidati kapu."

Je li bio penal za Hajduk u derbiju?

"Naravno da je bio, ali to je sastavni dio igre. Ne želim razgovarati na taj način, to su spinovi, volim pričati argumentirano. Nitko ne spominje da je Hajduk zasluženo izgubio, da je prije penala bio prekršaj na Vrsaljku, da je Andrijašević zaslužio crveni."