Aberdeen - Široki Brijeg 1:1

NK Široki Brijeg - FC Ordabasy

Fantastičnu i otvorenu utakmicu odigrali su Širokobriježani. Široki Brijega je loše ušao u ovu utakmicu i to ih je koštalo u 17. minuti. Dugu loptu vratara Joea Lewisa pokupio je Ryan Christie, te je pogodio mrežu Bilobrka za prednost domaćih od 1:0.

Nakon primljenog gola Široki Brijeg se probudio. Imali su zatim odličnu šansu preko Begonje, ali je šut nogometaša tima s Pecare završio pored vrata. Aberdeen je potom imao pokkušaje preko McLeana, čiji šut odlazi preko gola, da bi zatim Mackay-Steven prošao pored Bilobrka, ali je iz teške pozicije pogodio samo spoljni dio mreže.

U završnici prvog dijela velika šansa za Široki Brijeg. Luka Menalo je šutirao glavom s nekoliko metara, ali je bio neprecizan i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Drugo poluvrijeme otvorio je Ivan Krstanović dobrom šansom, a zatim su golu Lewisa prijetili Čabraja i Lončar. Uzvratio je kod domaćih Logan, ali je Bilobrk sjajno obranio njegov udarac.

Do zasluženog izjednačenja Široki Brijeg dolazi u 69. minuti. Menalo je uposlio Stipu Markovića, koji pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1. Domaći su potom preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Maynard je imao dobar pokušaj u 70. minuti, ali je njegov udarac otišao pored vrata. Isti igrač osam minuta kasnije pokušava, ponovo neprecizno. U preostalih 20 minuta nekoliko pokušaja na obje strane.

Domaći tim je imao više loptu u posjedu, ali do kraja nisu došli do pobjedničko gola. Uzvratna utakmica se igra za sedam dana na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Aberdeen: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, O'Connor, Reynolds, McLean, Rooney, Mackay-Steven, Tansey, Christie.

Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Barišić, Ćorić, Čabraja, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.