9. kolo nogometne PL BiH: Zrinjski istopio Čelik, Veležu pobjeda u Ugljeviku

Zrinjski, BHT Premijer liga

Rezultati susreta 9. kola nogometne Premijer lige BiH:

Mladost Doboj Kakanj - Sloboda Tuzla 2:0
Tuzla City - Sarajevo 2:1
Borac Banja Luka - Široki Brijeg 1:1
Željezničar - Radnik Bijeljina 1:0
Zrinjski - Čelik 3:0
Zvijezda 09 - Velež 1:2


Mladost Doboj Kakanj - Sloboda Tuzla 2:0

Mladost je na svom travnjaku svladala Slobodu rezultatom 2:0. Uoči utakmice smo i najavili ovakav scenario jer je Sloboda u problemima, igrači ne primaju plaću, što je Mladost na najbolji mogući način iskoristila da upiše bodove.

Tuzla City - Sarajevo 2:1

Tuzla City je u derbiju kola svladala aktualnog prvaka rezultatom 2:1. Momčad iz Siminog Hana nije slučajno na prvom mjestu PL BiH, a u utakmici protiv Sarajeva dokazali su da će ove sezone oni krojiti vrh ljestvice. Sarajevo je još jednom razočaralo svoje navijače i nije to ona momčad od prošle godine koja je osvojila prvenstvo.

Borac Banja Luka - Široki Brijeg 1:1

Borac i Široki su podijelili bodove i to je možda najrealniji ishod utakmice u Banja Luci. Obije momčadi mogu žaliti za punim plijenom jer su imali prigode koje nisu iskoristili.

Željezničar - Radnik Bijeljina 1:0

Željezničar je na Grbavici minimalno svladao neugodni Radnik rezultatom 1:0. Pobjeda domaćih potpuno je zaslužena, Radnik nema za čim žaliti u ovoj utakmici.

Zrinjski - Čelik 3:0

Zrinjski je nadigrao Čelik rezultatom 3:0. Plemići su bili puno bolji, a Čelik je odigrao loše cijelu utakmicu. Gosti su na kraju i dobro prošli jer su se u Zrinjskom zadovoljili visokim vodstvom, pa nisu cijelu utakmicu odigrali u visokom ritmu.

Zvijezda 09 - Velež 1:2


Derbi začelja pripao je zasluženo Veležu koji sada lakše diše. S druge strane ovaj domaći poraz gurnuo je Zvijezdu prema napuštanju društva najboljih. Iako se ima još puno za igrati igra Zvijezde ne obećava bolje dane.