8. kolo Premijer lige BiH: Velež dočekuje Željezničar, Zrinjski u Bijeljini

FK Velež, FK Radnik, BH Telecom Premijer liga BIH, najava

Nakon reprezentativne stanke nogometna lopta se vraća na domaće terene. Sutra i prekosutra igra se 8. kolo Premijer lige BiH, a sastaju se:

FK Radnik Bijeljina-HŠK Zrinjski Mostar
FK Velež-FK Željezničar
NK Čelik Zenica-FK Mladost Doboj-Kakanj
FK Sloboda Tuzla-FK Borac Banja Luka
NK Široki Brijeg-FK Tuzla City
FK Sarajevo-FK Zvijezda 09

FK Radnik Bijeljina-HŠK Zrinjski Mostar


U Bijeljini je jedan od derbija ovog kola. Radnik na krilima dvije uzastopne pobjede dočekuje Zrinjski koji ima tri vezane pobjede. Obije momčadi su najavile da igraju na pobjedu, tako da nas očekuje izuzetno zanimljiva utakmica. Radnik je neugodan protivnik bez obzira s kime igra, ali Zrinjski s obzirom na trenutnu formu i kadar s kojim raspolaže Hari Vukas u svakoj utakmici mora ići na pobjedu.


FK Velež-FK Željezničar


Još jedna izuzetno zanimljiva utakmica koja je važna podjednako za obije momčadi. Velež nema puno izbora i pobjeda protiv lidera prvenstva je imperativ. S druge strane Željezničar igra dobro, momčad drži čelo ljestvice i Amar Osim misli ostati na vrhu i nakon ove utakmice, a to znači da će ići na pobjedu. Nezahvalno je prognozirati ishod ove utakmice, i kako god da se završi neće biti nikakvo iznenađenje,


NK Čelik Zenica-FK Mladost Doboj Kakanj


Čelik još nema domaće pobjede, a Mladost je u seriji loših rezultata. Ova utakmica bit će i debi za oba trenera. Čelik će po prvi puta voditi Marko Babić, a Ibro Rahimić je povratnik na klupi Mladosti. Iako obije momčadi računaju da imaju šansu u ovoj utakmici ipak prednost dajemo domaćinima koji moraju početi pobjeđivati na svom terenu.

FK Sloboda Tuzla-FK Borac Banja Luka


Utakmica u Tuzli igra se u sjeni problema s kojima se u posljednje vrijeme suočava Sloboda. Igrači ne treniraju redovito zbog teške financijske situacije i upitno je koliko su spremni za duel protiv Borca koji je izuzetno neugodna ekipa. Borac je sposoban izboriti povoljan rezultat na Tušnju, a domaći su najavili da će igrati za obraz i za svoje navijače, pa možda i to presudi u ovoj utakmici.


NK Široki Brijeg-FK Tuzla City


Široki Brijeg već nekoliko kola ne zna za pobjedu i krajnje je vrijeme da momčad na Pecari obraduje svoje navijače, ali to je lakše napisati nego ostvariti jer im u goste dolazi Tuzla City. Tuzla City je na drugom mjestu prvenstvene ljestvice sa samo bodom zaostatka iza Željezničara i nije nemoguće da nakon ovog kola izbiju na sami vrh. Utakmica je to koja će biti neizvjesna, ali s obzirom na sve minimalnu prednost dajemo Širokom.


FK Sarajevo-FK Zvijezda 09


Na Koševu se igra utakmica koja je od svih u ovom kolu možda najmanje zanimljiva. Sarajevo dočekuje Zvijezdu koja je na dnu ljestvice i sve osim pobjede domaćih bilo bi iznenađenje. Ipak unaprijed upisani bodovi mogu biti i mač s dvije oštrice, pa će pobjedu Sarajevo ipak morati zaraditi na terenu.