FOTO  6. kolo Premijer lige BiH: Zrinjski razbio Borac, Golijada na Pecari

Premijer Liga BiH pregled

Rezultati 6 kola PL BiH:

HŠK Zrinjski - FK Borac 4 : 0
NK Široki B. - FK Željezničar 3 : 3
FK Sloboda - FK Zvijezda - 09 1 : 0
FK Sarajevo - FK Velež 2 : 1
NK Čelik - FK Tuzla C. 0 : 0
FK Radnik B. - FK Mladost DK 3 : 0

 

HŠK Zrinjski - FK Borac 4 : 0

Kao što je uoči utakmice najavio šef struke HŠK Zrinjski Hari Vukas Plemićima se negdje mora otvoriti. I otvorilo se u utakmici protiv Borca u kojoj su Plemići u drugom dijelu razbili svog protivnika i poslali ga kući s četiri pogotka u mreži. Gosti su u prvom dijelu bili ravnopravni, ali u drugom dijelu nije ih bilo nigdje na terenu, tako da su navijači Zrinjskog uživali u daleko najboljem poluvremenu svojih ljubimaca u ovoj sezoni. Zrinjski se s ova tri boda priključio sredini ljestvice, a u srijedu ima zaostalu domaću utakmicu protiv Zvijezde 09, i eventualna pobjeda koju svi očekuju Plemiće dovodi u gornji dio ljestvice.

 

NK Široki B. - FK Željezničar 3 : 3

Derbi kola se igrao na Pecari. Široki je dočekao Željezničar i nazočni gledatelji su imali što za vidjeti. Široki je kontrolirao igru i rezultat, a gosti su to stizali, tako da je na kraju neodlučen susret možda i najrealniji. Obije momčadi mogu žaliti za punim plijenom, pogotovo domaći koji su imali dva pogotka prednosti u prvom dijelu.

 

FK Sarajevo - FK Velež 2 : 1

Odličnu utakmicu gledali su nazočni gledatelji na Koševu. Sarajevo je bilo favorit, došao je aktualni prvak do novih bodova, ali mogli su i gosti makar do boda. Velež je prvi došao u vodstvo, ali iskusni domaćini su smogli snage da dođu do preokreta i do nova tri boda.

 

FK Sloboda - FK Zvijezda - 09 1 : 0

Bod osvojen na Grbavici nogometaši Slobode ovjerili su domaćom pobjedom protiv Zvijezde. Sloboda se s ovom pobjedom približila gornjem dijelu ljestvice, dok je Zvijezda zakovana za dno.

 

NK Čelik - FK Tuzla C. 0 : 0

Gledatelji u Zenici nisu vidjeli pogotka u utakmici Čelika i Tuzla City. Čelik jeste imao više od igre, ali gosti su zasluženo došli do boda.


FK Radnik B. - FK Mladost DK 3 : 0Kao što smo i najavili Radnik je na domaćem terenu u potpunosti nadigrao Mladost i zasluženo došao do tri boda, Nema sumnje da će Radnik u nastavku igrati važnu ulogu u PL BiH, a Mladost će se morati potruditi da pobjegne iz donjeg dijela ljestvice.


U idućem 7. kolu sastaju se:

01.09. 20:00 FK Borac - NK Čelik
31.08. 20:00 FK Željezničar - FK Sarajevo
31.08. 17:00 FK Mladost DK - HŠK Zrinjski
31.08. 17:00 FK Velež - FK Radnik B.
31.08. 17:00 FK Zvijezda - 09 - NK Široki B.
31.08. 17:00 FK Tuzla C. - FK Sloboda

Rezultati by SofaScore