3. pretkolo Lige prvaka

Liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Real Madrid, lion, Manchester U, AC Milan, Liga prvaka, Liga prvaka, rekordi, nogomet, uefa liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Mario Mandžukić, Liga prvaka, ždrijeb, Ždrijeb osmine finala, Liga prvaka, Juventus, Borussia Dortmund, Manchester City, FC Barcelona, Liga prvaka, Chelsea, PSG, Liga prvaka, nogomet, uefa liga prvaka, FC Bayern, Real Madrid, Juventus, Liga prvaka, ždrijeb,  pretkola Lige prvaka, nogomet, uefa liga prvaka, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, kvalifikacije, uefa liga prvaka, 3. pretkolo Lige prvaka , nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, ždrijeb, Liga prvaka, nogomet, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, Marko Pjaca, Liga prvaka, uefa liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, UEFA, Manchester City, pep guardiola, Monaco, liga prvaka osmina f
U devet utakmica 3. pretkola Lige prvaka odigranih u utorak, gosti su ostvarili četiri pobjede, četiri su utakmice završile neodlučeno, a samo je Panathinaikos kao domaćin uspio stvoriti prednost za uzvrat.

Monaco je već u prvoj utakmici u Švicarskoj svladao Young Boys s 3:1 te stvorio zalihu koju će teško propustiti u uzvratu. Hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić primio je jedan pogodak, u 74. minuti za smanjenje Young Boysa na 1:2), no samo minutu poslije konačnih 3:1 postavio je Subašićev suigrač i u reprezentaciji, Mario Pašalić, snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

To je Pašaliću prvijenac u dresu Monaca, u koji je stigao iz španjolskog Elchea, gdje je proveo godinu dana na posudbi. Isti je aranžman i s Monacom, s obzirom na to da hrvatski reprezentativni kandidat ima važeći ugovor s londonskim Chelseajem.

Šahtar je na gostovanju u Istanbulu kod Fenerbahčea sačuvao svoju mrežu (0:0). Kapetan hrvatske reprezentacije i Šahtara Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu, dok je povratnik u ukrajinsku momčad Eduardo Da Silva ušao u 77. minuti. Robin van Persie je za Fenerbahče odigrao samo posljednje 22 minute dvoboja.

Panathinaikos je jedini domaćin koji je stigao do pobjede, u dvoboju s Club Bruggeom, iako je propustio jedan kazneni udarac te od 44. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Sergija Sancheza. Šveđanin Marcus Berg promašio je kazneni udarac u 34. minuti, ali se iskupio izjednačujućim pogotkom tri minute poslije.

Club Brugge je već u 10. minuti stekao prednost pogotkom Bolingolija Mbomba. Grcima je minimalnu prednost donio Nikos Karelis koji je u 65. minuti bio uspješan s bijele točke. Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić odigrao je cijelu utakmicu, a u 90. minuti dobio je žuti karton zbog zadržavanja igre. Mladen Petrić bio je na klupi Panathinaikosa i nije ulazio u igru.

Moldavski prvak Milsami, za koji je Karlo Belak odigrao cijelu utakmicu, a Igor Banović ušao u 74. minuti, nije uspio iskoristiti prednost domaćeg terena u srazu sa Skenderbeuom. Albanski prvak na uzvrat odnosi dva pogotka prednosti (0:2), a oba je postigao reprezentativni napadač Albanije Hamdi Salihi. Za Skenderbeu je cijelu utakmicu u zadnjem obrambenom redu odigrao bivši mladi reprezentativac Hrvatske Marko Radaš.

Mađarski Videoton izvukao je samo 1:1 pred svojim navijačima protiv BATE Borisova. Dinko Trebotić odigrao je cijelu utakmicu za Videoton.

Liga prvaka, 3. pretkolo:

Dinamo - Molde 1:1
CSKA Moskva - Sparta Prag 2:2
(Dzagojev 14, Tošić 53/Fatai 15, Krejči 57)
Midtjylland - APOEL 1:2
(Poulsen 88/De Vincenti 30, 33)
Milsami - Skenderbeu 0:2
(Salihi 50, 73-11m)
Maccabi Tel Aviv - Plzen 1:2
(Itzhaki 79/Mahmutović 17, Petržela 21)
Fenerbahče - Šahtar 0:0
Panathinaikos - Club Brugge 2:1
(Berg 37, Karelis 65-11m/Mbombo 10)
Young Boys - Monaco 1:3
(Nuzzolo 74/Kurzawa 64, Carrillo 72, Pašalić 75)
Videoton - BATE Borisov 1:1
(Vincius 89/Luijckx 56-ag)