Navijački neredi: Operativni plan o postupanju policije

Torcida, Sarajevo, navijački neredi, Komitet za normalizaciju, Dino Begić, Ivica Osim, navijački neredi, Neredi u Mostaru, neredi u širokom brijegu, huligani, zabrana, navijači, Premijer liga BiH, Komitet za normalizaciju, navijači, uvjetna kazna, NS BIH, MJERE, navijači, nered, neredi navijača, Red Army, Ultras, Ultras - Zrinjski
Rok za izradu operativnog plana je 31. listopada, a formiran je i Tim za izradu plana koji čine načelnici Sektora uniformirane policije.

Sa današnjeg sastanka Lukača i načelnika Sektora uniformirane policije iz svih jedanaest uprava policije FBiH upućena je inicijativa ministrima unutarnjih poslova i pravosuđa za izradu i predlaganje zakona kojim bi bila uređena oblast javnog reda i mira, osiguravanje javnih skupova, sportskih manifestacija i suzbijanje pojave huliganstva u FBiH.

Lukač je sa načelnicima održao radni sastanak na kojem su razmatrana pitanja u vezi sa održavanjem javnih skupova sa akcentom na sportske manifestacije i određene sigurnosne događaje koji se odnose na navedena i određena negativna događanja u okviru tih događanja, a u posljednje vrijeme su ispoljena na prostoru FBiH.

''Bez obzira što Federalna uprava policije nije direktno nadležna za oblast javnog reda i mira u FBiH, jer je to kategorija sigurnosti koja je u izvornoj nadležnosti županije, na sastanku su razmatrana ova pitanja'', saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Srna