Najbolji sportisti godine po L'Equipeu: Bolt i Serena Williams

Usain Bolt, atletika, Usain Bolt, Dijamantna liga, Usain Bolt, atletika, Usain Bolt, Serena Williams, sportaš godine, vrhunski sportaš, Usain Bolt, Olimpijske igre, Usain Bolt, Olimpijske igre
Sprinter Usain Bolt, trostruki svjetski prvak, proglašen je "prvakom prvaka svijeta u 2015", četvrti put u karijeri, dok je američka tenisačica Serena Williams, osvajačica tri grand slam turnira ove godine, proglašena najboljom među sportašicama u izboru sportskog časopisa "L'Equipe".

Bolt, pobjednik ovog izbora 2008., 2009. i 2012. (također sa Serenom Williams), ove je godine na svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio zlato na 100 m, 200 m i u štafeti 4x100 m, treći put na ovoj razini. Jamajčanin koji ima 29 godina i koji cilja isti pothvat ostvariti na olimpisjkim igrama u Rio de Janeiru 2016., pobijedio je ispred najboljeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića i člana rugby reprezentacije Novog Zelanda, koji su svjetski prvaci, Dana Cartera.

Serena Williams, koja ima 34 godine, izabrana je za najbolju na svijetu treći put nakon 2012. i 2013., a ove je godine slavila na Australian Openu, Roland-Garrosi i u Wimbledonu. Iza nje je u izboru ostala Ladecky, peterostruka svjetska prvakinja i Francuskinja Pauline Ferrand-Prevot, dvostruka svjetska prvakinja u biciklizmu.

 

Hina/AFP